Lijepe vijesti: Općina Ilidža obezbijedila najveće stipendije za učenike i studente

2
Radiosarajevo.ba
Lijepe vijesti: Općina Ilidža obezbijedila najveće stipendije za učenike i studente
Foto: Općina Ilidža / Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža

Na redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža jedna od tačaka dnevnog reda bio je i Prijedlog pravilnika o stipendiranju učenika i studenata Općine Ilidža, a čiji je predlagač načelnik Općine  Nermin Muzur. Prijedlog je razmatran i jednoglasno usvojen. 

U svom obraćanju vijećnicima, načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur naglasio je da će Općina Ilidža biti općina koja ima najveće stipendije kada su u pitanju učenici i studenti.

"Na osnovu evidencija do kojih smo došli u ostalim gradovima i općinama, odlučili smo da napravimo najveći iskorak kada su u pitanju stipendije. Osnovicu smo povećali sa 60 KM na 110 KM i smatram da je ovo naš najbolji potez i odgovor na teško vrijeme u kojem živimo, kao i na vrijeme u kojem pričamo o mladima.

Stravična nesreća u BiH: U sudaru autobusa i kamiona poginuo vozač

Stravična nesreća u BiH: U sudaru autobusa i kamiona poginuo vozač

Najveća stipendija ide čak do 220 KM i smatram da je to sasvim jedna adekvatna, konkretna i velika pomoć svakoj porodici i djetetu u narednom periodu", poručio je Muzur.

Osim što pomažu u pokrivanju školskih i fakultetskih troškova, stipendije pružaju priliku za ostvarivanje obrazovnih snova i postizanje akademskih ciljeva, ali i potiču izvrsnost i doprinose raznolikosti u obrazovanju", saopćeno je iz Općine Ilidža. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije