Udruženje Jovana Divjaka i Pomozi.ba pokrenuli kampanju “Doniraj za stipendije”

0
Radiosarajevo.ba
Udruženje Jovana Divjaka i Pomozi.ba pokrenuli kampanju “Doniraj za stipendije”
Udruženje Obrazovanje gradi BiH / Mural s likom Jovana Divjaka u Sarajevu

Udruženje "Obrazovanje gradi BiH – Jovan Divjak" i Pomozi.ba pokrenuli su kampanju za prikupljanje sredstava za stipendiranje djece i mladih u Bosni i Hercegovini.

Kampanja je pod nazivom "Doniraj za stipendije", a sva sredstva prikupljena biće iskorištena u narednoj školskoj/akademskoj 2023/2024. godini.

"Duboko ukorijenjeno u duhu solidarnosti i obrazovanja, Udruženje 'Obrazovanje gradi BiH – Jovan Divjak' stoji uz djecu koja su bila žrtve ratnih strahota koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu u periodu od 1992. do 1995. godine. Njegova misija seže daleko izvan granica vremena i raznolikosti, obuhvatajući također mlade sa invaliditetom, nadarene pojedince, djecu i mlade iz romske nacionalne manjine, te one čije su životne okolnosti postavile zahtjeve socijalne potrebe. Udruženje ima jasan cilj: omogućiti im da uspješno završe svoje školovanje i postanu dragocjeni članovi društva.

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Insula, štit, kruna i rijeka Una: Ovaj grad u BiH planira vratiti svoje historijske simbole!

Sve do završetka školske/akademske godine 2022/2023, Udruženje je obogatilo živote čak 8.186 stipendista. U ovoj inspirativnoj kampanji, zajedničkim snagama, ciljamo na osiguranje sredstava u iznosu od 50.000 KM kako bismo omogućili pedeset novih stipendija.

Sredstva za ovu plemenitu svrhu prikupljaju se putem članarina, humanitarnih koncerata koji dopiru do srca, prodajnih izložbi koje spajaju umjetnost i podršku, godišnjih kalendara i knjiga koji ostavljaju traga, te kroz različite projekte usmjerenje na edukaciju i odgoj. Također, velikodušnost privrednih subjekata i pojedinaca donosi svoj doprinos ovom hvale vrijednom naporu.

Neka vas podsjetimo da je Udruženje 'Obrazovanje gradi BiH – Jovan Divjak' začeto pod vodstvom sahranjenog generala Divjaka. Dana 28. jula 1994. godine, u najmračnijim trenucima za stanovnike glavnog grada BiH, grupa od 58 intelektualaca, umjetnika iz sfere pozorišta, likovnosti i književnosti, vojnika, policajaca i običnih građana, udružila se kako bi oblikovala ovu neprocjenjivo važnu organizaciju.

Njihova misija je bila jasna – pružiti trajnu podršku djeci žrtava rata. Tada su prepoznali neizmjerne posljedice rata: rušenje obrazovnih institucija i sistematsko podrivanje edukativnog sistema, sveprisutno razaranje porodica i društvenog tkiva. Udruženje je postalo moralna i materijalna podrška djeci, mladima i njihovim roditeljima/starateljima u Bosni i Hercegovini.

I vi, dragocjeni pojedinac, imate priliku dati svoj doprinos. Naša kampanja otvara vrata za pomoć djeci žrtava rata, mladima sa invaliditetom, nadarenima i romskoj nacionalnoj manjini u sklopu nove školske/akademske godine 2023/2024. Ova pokretačka kampanja traje sve do 15. septembra ove godine", navode iz Udruženja Pomozi.ba.

RAČUNI ZA UPLATE

PayPal:

paypal1@pomozi.ba

Za uplate iz BiH:

Raiffeisen bank dd Sarajevo

161-000-0016260024

BBI bank dd Sarajevo

141-001-0000338307

Unicredit bank dd Mostar

338-900-2205993313

Primalac:

Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Obrazovanje gradi BiH

Za uplate iz inostranstva:

Raiffeisen bank dd Sarajevo, Zmaja od Bosne bb, BiH

SWIFT CODE: RZBABA2S 

IBAN CODE: BA391610000016260024

Primalac:

Udruženje 'Pomozi.ba', dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Obrazovanje gradi BiH 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije