Počeli radovi na pruzi Ilidža-Hrasnica, obratio se Šteta: "Ovo je historijski dan, ponosan sam!"

13
L. M.
Počeli radovi na pruzi Ilidža-Hrasnica, obratio se Šteta: "Ovo je historijski dan, ponosan sam!"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Adnan Šteta

U Sarajevu danas, 4. oktobra počinje izgradnja tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice i trajat će 18 mjeseci. Tim povodom su se na press konferenciji oglasili predstavnik izvođača radova Volkan Okur Yilmaz i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Volkan Okur Yilmaz, predstavnik izvođača radova konzorcija turskih kompanija Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi A.S. i Yapiray Demiryolu Insaat Sistemleria Sanayi ve Ticaret A.S., predstavio je osnovne karakteristike projekta.

"Projekat je 13 kilometara od Ilidže do Hrasnice i sadržit će dvije okretaljke i 20 stanica. Projekat izgradnje tramvajske pruge će doprinijeti narodu", kazao je Yilmaz.

World Dog Show 2024: Najljepša Shiba Inu na svijetu iz Bosne i Hercegovine

World Dog Show 2024: Najljepša Shiba Inu na svijetu iz Bosne i Hercegovine

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta kazao je da je ovo historijski dan.

"Prvi put nakon 1960. godine da se proširuje pruga. Mi smo danas tu da implementiramo i krećemo u historijski projekat. Ponosan sam i zahvalan svim građanima KS jer oni grade sebi prugu, proširuju sebi prugu", kazao je Šteta.

Rok za izgradnju pruge je 18 mjeseci.

"U toku je nabavka i proizvodnja novih tramvaja koje nabavljamo nakon više od 40 godina", naveo je Šteta.

Kazao je da će se radovi na popravkama glavne gradske saobraćajnice raditi u toku noći ili će biti prolongirani zbog gužvi u saobraćaju.

Prema njegovim riječima, prvi novi tramvaj dolazi u decembru, a 14 do maja iduće godine. Vrijednost tog projekta je 25 miliona eura bez PDV-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije