MUP KS-a izuzeo izvještaj o slučaju "Dženan Memić"

N. K.
MUP KS-a izuzeo izvještaj o slučaju "Dženan Memić"
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Pripadnici MUP-a KS-a izuzeli su jedan primjerak izvještaja ad hoc tijela o slučaju "Dženan Memić" koji je podnesen Komisiji za sigurnost KS-a.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a.

"Prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu, pripadnici MUP-a KS-a izuzeli su jedan primjerak izvještaja ad hoc tijela koje je Tužilaštvu Kantona Sarajevo potrebno zbog rada na predmetu", rečeno je iz Tužilaštva KS-a.

Podsjećamo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo je još u maju prošle godine formiralo predmet u kojem se utvrđuje krivična odgovornost neke osobe. Nakon što je sačinjen izvještaj, odmah je upućen zahtjev da se isti dostavi Tužilaštvu, rekla je ranije za Radiosarajevo.ba Azra Bavčić.

Prema njenim riječima, tužilački zahtjev dostavljen je predsjedniku Komisije Elvedinu Okeriću, međutim, Okerić nije postupio po tužilačkom zahtjevu i izvještaj nije dostavio.

„Zatražili smo to i od predsjedavajuće Skupštine Ane Babić, međutim, on je odbio i njoj dostaviti izvještaj. Zbog toga je Tužilaštvo KS-a, koristeći se svojim ovlaštenjima, naložilo MUP-u Kantona Sarajevo da izuzme izvještaj“, dodala je Bavčić.

Nakon što su pripadnici MUP-a KS-a pronašli Okerića u ponedjeljak navečer, te pokušali izuzeti izvještaj o slučaju Dženan Memić, on je odbio policiji dati izvještaj bez naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije