Ministar Adnan Šteta objavio fotografije i napisao na Facebooku: 'Bliži se kraj projekta'

10
Radiosarajevo.ba
Ministar Adnan Šteta objavio fotografije i napisao na Facebooku: 'Bliži se kraj projekta'
Foto: Facebook / Adnan Šteta

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta objavio je u nedjelju, 22. septembra, da su u finalnoj fazi radovi na kružnom toku na Devetoj transverzali, te da se bliži kraj projekta na ovoj dionici.

Sličan sadržaj na društvenoj mreži Facebook objavio i prije mjesec dana, kada se istakao da počinje postavljanje završnog sloja asfalta i na mostu koji se spaja na kružni tok.

U nedjelju je objavio sljedeće...

Danas sunčano i 30°C: Objavljena prognoza do utorka - stižu promjena vremena i zahlađenje

Danas sunčano i 30°C: Objavljena prognoza do utorka - stižu promjena vremena i zahlađenje

"Danas je izvršeno statičko i dinamičko ispitivanje stabilnosti konstrukcije mosta i kružnog toka na IX transverzali. Rezultati su pozitivni.

Izgradnja IX transverzale i njen spoj sa autoputem jedan je od najvećih cestovnih projekata Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Bliži se kraj projekta", napisao je Šteta na Facebooku i objavio nekoliko fotografija.

Danas je izvršeno statičko i dinamičko ispitivanje stabilnosti konstrukcije mosta i kružnog toka na IX transverzali....

Posted by Adnan Šteta on Sunday, September 22, 2024

Podsjetimo, po završetku svih radova bit će spojen autoput i Deveta transverzala, obje na području Općine Novi Grad, što će značajno rasteretiti saobraćaj u ovom dijelu Sarajeva.

Riječ je o dionici dugoj 650 metara, vrijednost projekta je 3,9 miliona eura, a izvođač radova je kompanija Euro-asfalt. Prema podacima nadležnih, za izgradnju Devete transverzale do sada je uloženo 14 miliona KM.

Jedan dio radova se finansira sredstvima Europske investicione banke (EBRD).

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokalne-teme/efendic-se-pohvalio-projektom-a-onda-se-javio-ministar-adnan-steta-vodili-su-zanimljivu-diskusiju/558355[/related]
 
Deveta transverzala najveći je infrastrukturni projekt u oblasti saobraćaja koji se realizira na području općine Novi Grad Sarajevo.

Investitori ovog projekta su Ministarstvo saobraćaja KS, Direkcija za puteve KS i Općina Novi Grad.

Krajem augusta ove godine, ministar Adnan Šteta i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić vodili su zanimljivi diskusiju koju možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije