Efendić se pohvalio projektom, a onda se javio ministar Adnan Šteta: Vodili su zanimljivu diskusiju

7
Radiosarajevo.ba
Efendić se pohvalio projektom, a onda se javio ministar Adnan Šteta: Vodili su zanimljivu diskusiju
Foto: Radiosarajevo.ba / Semir Efendić i Adnan Šteta

Društvene mreže su uvijek zanimljive. na njima se uvijek ima nešto pročitati. Tako smo u nedjelju, 25. augusta, imali priliku da čitamo zanimljivu diskusiju dvojice političara - Semira Efendića (Stranka za BiH) sa jedne, te Adnana Štete (SDP) sa druge strane. 

Sve je krenulo kada se u 13.46 sati oglasio na Facebooku Semir Efendić, aktuelni načelnik Općine Novi Grad.

Njegovu objavu na ovoj drutštvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

Poznata plaža na Jadranu ostala bez turista: ‘Dolazim ovdje godinama, ali ovo ne pamtim‘

Poznata plaža na Jadranu ostala bez turista: ‘Dolazim ovdje godinama, ali ovo ne pamtim‘

"Radna nedjelja na Devetoj transverzali. Postavljanje završnog sloja asfalta na kružnom vijaduktu", napisao je Efendić i dodao osam foitografija upravo sa lokacije Devete transverzale na kojima se vide kako mašine "peglaju" završni sloj asflata na kružnom vijaduktu.

Nije trebalo proći mnogo vremena pa da se javi aktuelni ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo i predsjednik Kantonalne organizacije sarajevskog SDP-a - Adnan Šteta.

"Drago mi je vidjeti da pratiš sve projekte, pa i ovaj, koje Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo realizuje na području Novog Grada", napisao je ministar Šteta, uz smiješak.

Radna nedjelja na Devetoj transverzali. Postavljanje završnog sloja asfalta na kružnom vijaduktu.

Posted by Semir Efendić on Sunday, August 25, 2024

Ubrzo mu je odgovorio Efendić:

"Moramo pratiti sve što se dešava na našoj općini, a ovaj projekat posebno obzirom da smo ga pokrenuli davno i da se konačno privodi kraju. A nije ministarstvo samo, i općina Novi Grad je potpisnik sporazuma o zajedničkoj realizaciji projekta sa Ministarstvom saobraćaja.

Imate te sporazume u Ministarstvu, potpisali smo ih dok vi još niste bili ministar kao i ugovor za izgradnju kružnog vijadukta. Nažalost, rješavanje privremenih objekata koje je išlo putem Skupstine KS uzelo nam je 2-3 godine vremena, što ste i sami svjedočili, ali bolje ikad nego nikad", odgovorio je Efendić.

Da li će se diskusija nastaviti nakon ručka - nije nam poznato. S naše strane - pratit ćemo...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije