Sarajevski osnovci defilirali ulicama grada: Pogledajte kako je izgledalo

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevski osnovci defilirali ulicama grada: Pogledajte kako je izgledalo
Foto: Općina Stari Grad / Svečani defile maturanata

Svečanim defileom kroz Ferhadiju, Sarače, Baščaršijski trg i Bravadžiluk i programom na višenamjenskom trgu prekoputa Vijećnice maturanti Starog Grada danas su svečano obilježili kraj svog devetogodišnjeg školovanja.

Ukupno 201 maturant završio je sedam osnovnih škola na području ove općine, a 85 njih školovanje završavaju kao Ponos generacije.

Svojim školskim kolegama, nastavnicima i direktorima škola obratitli su se učenici koji su proglašeni ponosom generacije, a ostvarili su uspjeh 5,0.

Među njima i Berina Babić, maturantica OŠ "Edhem Mulabdić":

Svečani defile maturanata - undefined

Foto: Općina Stari Grad: Svečani defile maturanata

"Današnji dan, 13. juni je dan radosti za nas maturante i naše roditelje. Sretna sam što je baš ova škola obilježila moj život i život mojih drugara i učinila da iz nje izađemo zreliji i da znamo prepoznati prave vrijednosti u životu.

Mogli bismo se nazvati i online generacijom jer nas je pandemija koronavirusa otjerala iz školskih klupa i zatvorila u kuće. To nas nije slomilo, nego ojačalo i postali smo prva generacija koja je uspješno završila i dio školovanja na taj način", poručila je Berina u svom obraćanju.

OŠ "Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković" za svog predstavnika da govori u ime svih maturanata izabrala je Saru Krkelja koja je kazala da iza njih ostaju lijepe uspomene koje će zauvijek pamtiti.

Svečani defile maturanata - undefined

Foto: Općina Stari Grad: Svečani defile maturanata

"Dok svi ovako zajedno stojimo na raskrsnici iz koje izvire bezbroj puteva punih izazova, zahtjeva, neizvjesnosti ali i novih poznanstava, pobjeda i svega onoga što život stavlja pred nas, u našim glavama je bezbroj upitnika. Ne sumnjam da će nam znanje i kompetencije koje smo stekli u osnovnoj školi biti dobar temelj i putokaz kako ostvariti zacrtane ciljeve. Mi danas nosimo lente i svi gledate u nas. Nadam se da ćete biti ponosni na ono što ćemo postati".

Maturant Vedad Hubijar iz OŠ "Vrhbosna" poželio je sreću i onim učenicima koji ostaju u OŠ "Vrhbosna". 

"Drugari iz IX razreda su svojom marljivošću i uključenošću postigli odličnu srednju ocjenu 4,76. Učenicima koji nastavljaju školovanje u našoj školi ostavljamo rad po savremenom pristupima jer je to put ka boljem obrazovanju", poručio je Vedad.

Svečani defile maturanata - undefined

Foto: Općina Stari Grad: Svečani defile maturanata

Posebno je bila dirljiva poruka Amara Džafića, maturanta JU Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica.

"Sve što je lijepo, kratko traje, pa tako i naše osnovno obrazovanje. Veliko hvala svima koji ste bili uz nas, te svojom brigom, pažnjom, razumijevanjem i savjetima bili naša podrška. Pamtite nas po dobrom, po lijepim trenutcima koje ste proveli uz nas, po svakom osmijehu koji smo izazvali, po našim zajedničkim druženjima i našim zajedničkim uspomenama",  poručio je na kraju Amar.

Svečanost je završena uz muziku i konfete.

Svečani defile maturanata - undefined

Foto: Općina Stari Grad: Svečani defile maturanata

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije