Kraj jednog poglavlja: Maturanti sarajevske općine svečano prodefilovali gradom

0
Radiosarajevo.ba
Kraj jednog poglavlja: Maturanti sarajevske općine svečano prodefilovali gradom
Foto: Općina Centar / Maturanti svečano prodefil

U organizaciji Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar, a povodom okončanja osnovnoškolskog obrazovanja danas su maturanti iz 11 osnovnih škola sa Centra prodefilovali glavnim ulicama grada i općine Centar i tako obilježili završetak jednog svog poglavlja u životu.

Tokom dva sata šetnje maturanata prva grupa od sedam škola je zajedno sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem i pomoćnicom načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević, krenula iz parka kod zgrade Općine Centar prema Ferhadiji, dok je druga grupa maturanata krenula iz Ulice Muhameda Kantardžića kod zgrade 'Svjetlosti'.

Ove dvije grupe su se srele kod spomen-obilježja 'Vječna vatra' gdje su zajedno otišli na Pozorišni trg-Trg Susan Sontag“ gdje su za njih producenti Narodnog pozorišta u Sarajevu zajedno sa predstavnicima Udruženja 'Astorija' organizovali prigodan kulturno umjetnički program u čast završetka osnovnog obrazovanja.

Maturanti sarajevske općine svečano prodefilovali - undefined

Foto: Općina Centar: Maturanti sarajevske općine svečano prodefilovali

Maturante su od Vječna vatre pratili i članovi Sarajevo Drum Orcherstra.

Svi učesnici ove manifestacije su bili obučeni u bijele majice koje su tokom šetnje ispisane raznim porukama za trajno sjećanje. Ispisivanju poruka na majicama se također priključio i načelnik ove općine Srđan Mandić koji se na trgu obratio maturantima i zaželio im puno sreće u nastavku njihovog života.

Maturanti sarajevske općine svečano prodefilovali - undefined

Foto: Općina Centar: Maturanti sarajevske općine svečano prodefilovali

"Sada ste okončali jedno lijepo poglavlje u životu i želim da što uspješnije nastavite drugo srednjoškolsko doba. Tokom ovog raspusta se dobro odmorite i provedite kako biste u septembru napunili baterije za nove školske uspjehe", poručio je načelnik Mandić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije