Magoda: Ukidaju se besplatne godišnje Ski karte i VIP parking

Radiosarajevo.ba
Magoda: Ukidaju se besplatne godišnje Ski karte i VIP parking
FOTO: Radiosarajevo.ba / Bjelašnica

Jedna od prvih odluka novog V.D. Direktora ZOI'84 Kenana Magode, je ukidanje prakse podjele besplatnih godišnjih Ski karata u okviru reprezentacije ili na bilo koji drugi način, kao i ukidanje tzv. VIP parkinga na Bjelašnici. Uvidom u dosadašnje poslovanje,

V.D. Direktor Magoda je uočio da je ova pojava ranijih godina bila veoma prisutna po kriteriju prijateljstva, porodičnih i poslovnih veza, stranačke pripadnosti i sl. očigledne zloupotrebe, te je u okviru seta odluka koje za cilj imaju uvođenje reda u preduzeću odlučio povući ove poteze.

"Kada su u pitanju godišnje Ski karte, kao i do sada svi zainteresovani će moći da ih kupe. Novina je to da ću prekinuti praksu podjele besplatnih godišnjih Ski karata. Prema informacijama sa kojim raspolažem, najčešće su ih dobijali oni koji imaju najviše, a to su političari, privrednici i druge osobe bliske upravnim strukturama. Toga više neće biti. Ako žele da skijaju neka kupe kartu, bar oni to mogu priuštiti. Pozivam sve one koji su ranijih godina imali besplatne godišnje Ski karte da ih za narednu sezonu kupe i tako pomognu našem preduzeću. Kao direktor, svojim primjerom kupovine godišnje ski karte ću pokazati da je vrijeme dodvoravanja moćnicima preko leđa ZOI'84 završeno.

Također, sam donio odluku da dio parkinga koji je bio namjenjen za “probrane i zaslužne”, u javnosti poznat kao VIP parking, od sada bude dostupan za sve posjetioce Bjelašnice. Garantiran parking će imati Hitna pomoć, GSS, Policija, kao i dostavna vozila u skladu sa pravilima, a svi ostali će biti jednaki. Niko, uključujući i direktora ZOI’84 nema pravo na privilegiju da ima obezbjeđen parking na samoj stazi. Ja ću plaćati parking i zahtjevaću da to rade i ostali”, kazao je Magoda.

Magoda je dodao da preduzeće preuzima u veoma teškoj situaciji, kako finansijskoj, tako i kadrovskoj, ali i naglasio da pored svega toga nema sumnje da će uz pomoć Vlade Kantona Sarajevo, ali i brojnih poštovalaca naših olimpijskih planina i borilišta, uspjeti u relativno kratkom periodu napraviti krupne iskorake.

‘’U narednom periodu jedan od ciljeva ZOI'84 će biti da po uzoru na moderna skijališta u bližoj okolini i regiji u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo kreiramo programe koji će omogućiti skijanje onima koji nisu u finansijskoj mogućnosti za to, a pod tim se prije svega misli na učenike. Iako moramo biti tržišno orjentisani, ne smije se zaboraviti realnost da u olimpijskom gradu Sarajevu živi veliki broj onih kojima olimpijske planine i sve ono što one mogu ponuditi bilo u ljetnom ili zimskom periodu nisu dostupne. Želja nam je i namjera to promjeniti. U tu svrhu se može iskoristiti i dio novca od prihoda po osnovu kupovine godišnjih Ski karata za koji očekujemo da će poslije ove odluke biti značajno veći", rekao je Magoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije