Kenan Magoda preuzeo dužnost direktora ZOI '84

Radiosarajevo.ba
Kenan Magoda preuzeo dužnost direktora ZOI '84
Foto: ZOI '84 / Kenan Magoda

Novoimenovani direktor javnog preduzeća ZOI '84 Kenan Magoda je danas preuzeo funkciju direktora, saopšteno je iz ovog kantonalnog preduzeća.

Kenan Magoda je rođen u Sarajevu 1984. godine, gdje je završio Fakultet za sport i tjelesni odgoj.

Na poziciju direktora, Magoda dolazi sa pozicije izvršnog producenta Sarajevo Film Festivala i generalnog menadzera marketinške agencije, saopšteno je.

Kako je navedeno, u uspješnoj menadžerskoj karijeri vodio je kompanije iz oblasti komunikacija i prodaje.

Široj javnosti je poznat i kao direktor Rukometnog kluba 'Bosna' iz najuspješnijeg perioda ovog kluba koji je zlatnim slovima upisan u historiju bosanskohercegovačkog sporta.

“Iako je ZOI’84 preduzeće koje se nalazi u izuzetno teškoj situaciji, sa velikim finansijskim problemima, kadrovskim nedostacima, ali i brojnim nepravilnostima u poslovanju koji su osnovni uzrok ovakvog stanja, rado sam prihvatio izazov da kao menadžer ovo preduzeće izvučem iz krize i od njega napravim ozbiljnu tržišno orjentisanu kompaniju, na ponos svim građanima Kantona Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine. Svjestan sam da neće biti lako, ali sam kao finansijski neovisan čovjek spreman na predan rad kako bi zacrtano bilo ispunjeno. Nemam sumnje da ćemo uspjeti u tome, i uz podrsku Vlade Kantona Sarajevo, ali i svih građana koji godinama gledaju stagnaciju i propadanje olimpijskih simbola naseg grada. Primarni cilj će biti uspostava potpune transparentnosti u radu ZOI’84. U prvim danima mandata ćemo napraviti analizu trenutnog stanja u preduzeću i sve informacije podijeliti sa građanima. Javno preduzeće ZOI’84 osnovano je kako bi njegovalo i gradilo brend zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu prije 35 godina, koje osim suvenira u gradu, ni na koji način nisu njegovane. Želja mi je da ove istinske vrijednosti vratimo kroz rad ZOI’84 te da ponovo zažive na našim Olimpijskim planinama. Najljepši resursi ZOI-ja postali su komercijalno dostupni samo onima sa trostruko većim primanjima od prosječnih. Daleko više možemo ponuditi i lokalnom stanovništvu i turistima, najprije sanirajući greške koje su se godinama nakupljaje u radu ovog preduzeća, a onda i postavljanjem novih principa u skladu sa važećim međunarodnim standardima.” istakao je Magoda.

Dodao je, da generacije rođene u vrijeme i nakon održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, trebaju preuzeti odgovornost u stvaranju budućih uspjeha u svim segmentima društva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije