Ko je ugasio rasvjetu na Dobrinji: "Nije to bio obični kvar. Svakakvog naroda ima"

1
I.S.
Ko je ugasio rasvjetu na Dobrinji: "Nije to bio obični kvar. Svakakvog naroda ima"
Foto: Facebook/ Dobrinja, Radiosarajevo.ba / Ko je ugasio rasvjetu na Dobrinji

U sarajevskom naselju Dobrinja došlo je do problema sa javnom rasvjetom na jednom od parkinga. Tako se u raspravu na Facebook stranici o ovome uključio i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić koga je redakcija portala Radiosarajevo.ba kontaktirala kako bi pojasnio ovu situaciju te šta se zaista dešavalo.

Tako je na Facebook stranici "Dobrinja" osvanula slika parkinga u ovom naselju, na kojoj se vidi da rasvjeta nije u funkciji.

"Dobrinja je jedno od naselja sa najslabije uređenom javnom rasvjetom i održavanjem iste. Iako je nedavno uloženo na osvjetljavanje parking prostora, šetnice i ulice su nedovoljno ili nikako osvjetljene", navodi se u objavi.

Christian Schmidt komentirao predloženu izmjenu izbornog zakona BiH i poslao ponudu bh. političarima

Christian Schmidt komentirao predloženu izmjenu izbornog zakona BiH i poslao ponudu bh. političarima

Osim građana, reagovao je i načelnik općine koji je napisao komentar koji je izazvao brojne reakcije.

"Znači, vi ste razvalili ormarić i isključili rasvjetu sinoć. Jos se samo predstavite ili ovako prema poziciji prozora da šaljemo policiji prijavu", poručio je Efendić.

Povodom ovih informacija, kontaktirali smo Efendića koji je za portal Radiosarajevo.ba objasnio da se radi o parkingu u ulici Branislava Nušića.

"Rasvjeta nije radila preksinoć. Nije to bio obični kvar gdje nisu radile jedna ili dvije sijalice, već cijeli parking. Ja sam i to vidio te sam zovnuo kolege iz naše službe pa su mi dali informaciju da je neko pokvario ormar na jednom od stubova gdje se vrši kontrola i napajanje te rasvjete, te da je namjerno ugašena rasvjeta", naveo je novogradski načelnik.

Kada je riječ o slikama na društvenim mrežama, on je pojasnio:

"Bilo je interesantno da je neko prvo veče uslikao i pokušavao to predstaviti kao uobičajeno stanje -  da se ulagalo u rasvjetu te da ona ne funkcioniše, a zapravo, namjerno je ugašena. Otprilike sam vidio odakle je fotogafisano, pa sam ostavio komentar. Firma koja to održava je to popravila pa je rasvjeta sinoć radila te su nas informisali da je namjerno isključena, nakon što je razvaljena brava na ormariću".

Napomenuo je kako se nije radilo o običnom kvaru.

"Svakakvog naroda ima, ništa neuobičajeno, ali meni je bilo važno da se ljudima da prava informacija", poručio je Efendić.

A kada je riječ o prijavama policiji, načelnik Općine Novi Grad kaže da se nije bavio s tim.

"Primijetio sam da je neko preko društvenih mreža pokušao od toga praviti priču pa sam povezao da je to bio i motiv onome ko je to uradio. Postoji dosta video-nadzora u blizini, pa ćemo skrenuti policiji pažnju na to u narednom periodu da smo imali slučajeve namjernog kvarenja rasvjete", zaključio je Efendić za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije