KJKP ViK: Popravka kvarova u toku, koja naselja neće imati vodu do 22 sata?

Fena
KJKP ViK: Popravka kvarova u toku, koja naselja neće imati vodu do 22 sata?
Pixabay / Ilustracija
Do 13 sati danas završene su opravke kvarova na vodovodnoj mreži i omogućeno je uredno vodosnabdijevanje u ulicama:

- Cicin Han, Soukbunar, Mrakuša, Urijan Dedina, Kamenica, Pećina, Prozorska, Vrbaska, Samoborska, Rogatička, Braće Begić i Ablagijin sokak, saopćeno je iz KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo.

U toku je popravka kvara na lokalitetu Dumače i od jutros su bez vodosnabdijevanja naselja Hotonj, Orahov Brijeg, Barice, Ugorsko, Uglješići, Dreskovača, ul. Mitra Šućura, Branilaca Hotonja, Rašida Bešlije, Ramiza Alića.

Kako je tokom opravke ustanovljeno da je potrebno šire isključenje, iz KJKP "ViK" su najavili da će od 14 sati pored gore pobrojanih lokaliteta bez vodosnabdijevanja biti i naselja: Kobilja Glava, Bare-Šip, Koševo, Koševsko Brdo, Ciglane, Velešići, Pofalići i ulice Patriotske lige, Alipašina, Koševo, Bolnička, Kemal-begova, Jezero, Danijela Ozme, Drinska, Fra Matije Divkovića, Pofalićka.

Očekuje se stabilizacija u vodosnabdijevanju tek u 22 sata.

Također su u toku opravke kvarova i na lokacijama: Zije Dizdarevića, Halida Kajtaza, Isaka Samokovlije, Muhameda ef. Pandže, Mustafe Behmena, Velešići, Nurudina Gackića, Put Mladih muslimana, Smaje Šikala, Vejsila Čurčića, Ragiba Džinde, naselje Boljakov Potok, Sokolje i Briješće. Završetak ovih popravki se očekuje do 18 sati.

Ekipe koje vrše popravku i intervencije na vodomjerima, do 13 sati uspješno su sanirale 42 kvara.

S obzirom na to da je povećan broj opravki kvarova, iz KJKP "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo još jednom apeliraju na potrošače za strpljenje i razumijevanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije