Besplatna škola: Sarajevski učenici uživaju u skijanju

Radiosarajevo.ba
Besplatna škola: Sarajevski učenici uživaju u skijanju
Pixabay / Ilustracija
Općina Centar kao i prethodnih godina, u saradnji s Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i u ovoj školskoj godini organizira besplatnu školu skijanja za učenike osnovnih škola s područja središnje sarajevske općine.

Besplatna škola skijanja za učenike četvrtih, petih i šestih razreda, čije su porodice slabijeg imovnog stanja, realizira se u dvije smjene na Malom polju na Igmanu. 

Projektom je obuhvaćeno oko 100 polaznika, a za ovu namjenu iz općinskog budžeta izdvojeno je 10.500 KM. Nakon što je uspješno okončana prva smjena škole skijanja koja se odvijala od 9. do 13. januara, nastavljena je realizacija i za drugu smjenu, a trajat će od 16. do 20. januara 2017. godine. Općina Centar osigurala je 39 kompleta skijaške opreme, prijevoz, sendvič i topli napitak za učenike. Polazak je ujutro u 8.30 sati s velikog parkinga kod Mosta Suade Dilberović i Olge Sučić (Vrbanja), a povratak u 15 sati.

Cilj projekta je da se učenicima tokom zimske sezone omogući boravak na snijegu kako bi usavršili osnovne elemente skijanja, te kroz takmičarske aktivnosti jačali volju, upornost i odlučnost.

Pomenuti projekt realizira se u skladu s Operativnim planom vannastavnih aktivnosti iz oblasti sporta za školsku 2016./2017. godinu, kojeg zajedno s osnovnim školama provodi općinska Služba za obrazovanje, kulturu i sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije