Još uvijek nema poziva za hitnu sjednicu Skupštine KS-a o vodosnabdijevanju

Radiosarajevo.ba
Još uvijek nema poziva za hitnu sjednicu Skupštine KS-a o vodosnabdijevanju
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Dva dana pred hitnu tematsku sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo o stanju u preduzeću Vodovod i kanalizacija zastupnici Skupštine  Kantona Sarajevo nisu dobili ni poziv ni materijale za Sjednicu.

Ozbiljnost situacije u kojoj građani Sarajeva provode veći dio dana bez vode zahtijeva i ozbiljne pripreme za donošenje što boljih prijedloga i rješenja, saopćeno je danas iz Naše stranke.

S obzirom na probleme koje sarajevski vodovod ima: dotrajala infrastruktura, nelegalni priključci, male količine vode u izvorištu Bačevo, materijali su zastupnicima morali biti dostavljeni istog dana kad je sjednica najavljena. Ako nisu, to pokazuje nemar Vlade prema trenutno glavnom problemu KS. Ako jesu, onda Vlada želi opstruirati sjednicu i svjesno radi na produžetku agonije građana, stoji u saopćenju.

“Od 2014. godine Naša stranka kontinuirano upozorava Vladu i poziva na odgovor te nudi prijedloge u oblasti vodosnabdijevanja. Imali su skoro tri godine da ovu sjednicu pripreme, ali evo nisu to učinili ni dva dana prije nje!”, zaključuje Edin Forto, zastupnik Naše stranke u Skupštini KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije