Konaković: Novi Nadzorni odbor će smijeniti upravu ViK-a, doći će nova lica

A. B.
Konaković: Novi Nadzorni odbor će smijeniti upravu ViK-a, doći će nova lica
FOTO: Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković
Nakon što je na sjednici skupštine KJKP Vodovod i kanalizacija u srijedu smijenjen Nadzorni odbor KJKP Vodovod i Kanalizacija Sarajevo te imenovan novi za narednih šest mjeseci, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković obratio se javnosti.

Premijer Konaković je danas kazao kako je logično da se desi smjena menadžmenta Vodovoda i kanalizacije Sarajevo, na što, prema njegovim riječima, Vlada KS-a ne utječe.

"Analizirali smo sve što se dešava u KJKP ViK i tako smo donijeli odluku o novim članovima. U narednim danima novi članovi Nadzornog odbora će raditi na smjeni aktuelne Uprave ViK-a.

Rekao je kako se trebaju očekivati nova lica u Vodovodu, kao i potpuno drukčija slika.

IMG_20170921_151242.jpg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

"Očekujte potpuno novu sliku i sve to na sceni želimo vidjeti što prije. Također ćemo raditi na suzbijanju nelegalnih priključaka. Vlada KS-a apsolutno nema nikakve ingerencije da hapsi bilo koga ko vodu koristi ilegalno. Svako treba pogledati izvještaj koji smo dostavili Tužilaštvu KS-a, a koji se tiče upravo takvog načina korištenja vode", izjavio je premijer Konaković.

Istaknuo je kako će doći do "tumbanja" kompletnog poduzeća ViK-a i svi oni koji ne rade svoj posao kako treba, dobit će otkaz.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Kantonalnog javnog komunalnog poduzeća (KJKP) Vodovod i kanalizacija Sarajevo donesena je odluka o razrješenju predsjednika i članova Nadzornog odbora, a za nove su izabrani Rasim Mezit, Senad Smajlović i Damir Saračević.

IMG_20170921_151422.jpg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

Podsjećamo, Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo je utorak na sjednici dogovorio da se Hitna sjednica ovog kantonalnog zakonodavnog tijela o stanju vodosnabdijevanja održi u četvrtak 28. septembra ove godine.

Kako je najavljeno, na ovoj sjednici bit će razmatran prijedlog konkretnih mjera koje će u narednom periodu poduzeti Vlada KS-a s ciljem rješavanja ovoga gorućeg problema stanovnika Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije