Izmjena gradskog prijevoza za prvomajske praznike

Radiosarajevo.ba
Izmjena gradskog prijevoza za prvomajske praznike
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevski tramvaj

Iz KJKP GRAS-a obavještavaju korisnike da će se, zbog obilježavanja prvomajskih praznika u utorak i srijedu, 1. i 2. maja 2018. godine javni gradski prijevoz odvijati po prazničnoj odnosno nedjeljenoj šemi rada s tim da će sa jednim dodatnim vozilom u saobraćaju biti pojačane minibuska linija br. 64 Park – Barice i u vremenu od 8 do 16 sati trolejbuska linija Trg Austrije - Jezero.

Tokom praznika u funkciji će biti linije za Barice, Trebević i Vrelo Bosne. 

Kako navode dalje u saopćenju, od 1. maja počet će s radom autobuska linija 28e Ilidža – Vrelo Bosne i biti u funkciji tokom maja i juna. Ova linija saobraćat će subotom, nedjeljom i praznikom u vremenu od 8:15 do 12  i od 15:30 do 19:15 sati. 

Iz ovog preduzeća navode i to da će u ponedjeljak, 30. aprila početi prodaja svih vrsta pretplatnih karata za maj 2018. godine, osim za penzionere.

Prodajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima rade od 07 do 17:30 sati, a u subotu 5., 12. i 19. maja radit će od 8 do 13:30 sati.

Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 07 do 15 sati, te prve dvije subote u mjesecu od 8 do 13:30 sati.

"Molimo korisnike da kupone za javni gradski prevoz kupuju isključivo na prodajnim mjestima GRAS-a, kako bi izbjegli kupovinu falsifikovanih karata, a samim tim i odgovornost za posjedovanje neispravne vozne karte. Plaćanje usluga prevoza direktno utiče na redovnost i kvalitet javnog gradskog prevoza. Zahvaljujemo svim korisnicima na razumjevanju, a posebno onim putnicima, institucijama i privrednim subjektima koji redovno plaćaju naše usluge", istaknuli su iz KJKP GRAS-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije