Iz GRAS-a poslali apel građanima: "Grafiti na vozilima nam prave veliki problem"

5
Radiosarajevo.ba
Iz GRAS-a poslali apel građanima: "Grafiti na vozilima nam prave veliki problem"
Twitter / Ilustracija

Preduzeće GRAS se svakodnevno susreće sa raznim vidovima uništavanja vozila, a u posljednje vrijeme veoma su česta uništavanja oslikanih reklama na tramvajima i trolejbusima, navode iz ovog preduzeća danas u saopćenju.

Kako poručuju, nepoznata lica preko reklama ispisuju grafite i time čine znatna oštećenja, a "što pored materijalne štete za preduzeće ima za posljedicu i štetu koju trpe sami oglašivači reklama".

"Direktnu štetu trpe i korisnici naših usluga jer u tim slučajevima vozila moraju biti isključena iz saobraćaja kako bi grafiti bili uklonjeni i vozila dovedena u prvobitno stanje. O svemu ovom upoznati su policijski organi i očekujemo određene aktivnosti u
sprečavanju ovih pojava", saopćili su iz GRAS-a, te naveli:

"Oštro osuđujemo sve one koji rade ovakva i slična djela jer osim pričinjene materijalne štete dovode u pitanje i odvijanje javnog gradskog prevoza. Apelujemo na građane da se korektno odnose prema vozilima javnog gradskog prevoza i ne oštećuju vozila koja predstavljaju javno dobro i služe njihovim potrebama."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije