Šefik Džaferović osudio prijeteće poruke i uvredljive grafite u Sarajevu

5
Radiosarajevo.ba
Šefik Džaferović osudio prijeteće poruke i uvredljive grafite u Sarajevu
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Šefik Džaferović

U Sarajevu su danas na vratima porodice katoličke vjeroispovijesti napisane prijetnje smrću koje su motivirane vjerskom mržnjom.

Na društvenoj mreži Facebook večeras se oglasio i član Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović.

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

Nova policijska akcija u Bosni i Hercegovini: Ima uhapšenih

Nova policijska akcija u Bosni i Hercegovini: Ima uhapšenih

"Najoštrije osuđujem iscrtavanje uvredljivih i prijetećih grafita ispod božićnog vijenca na vratima jedne katoličke porodice u Sarajevu.

Iako su nadležni policijski organi objavili da je grafite napisalo lice koje je duševni bolesnik, od najveće je važnosti da se ove gnusne poruke osude, jer zna se da one ne održavaju duh Sarajeva.

Slavljenje Božića i katolička tradicija, sa božićnim vijencima, sastavni je dio multietničkog duha Sarajeva i multikulturalne bosanskohercegovačke tradicije, kao vrijednosti koja će biti jača od bilo kakvog govora mržnje i netrpeljivosti.

Sarajevo je uvijek bilo otvoren i multietnički grad, čak i u najtežim trenucima svoje historije, i nikada neće biti dopustivo da neko bude predmetom govora mržnje zbog svoje vjerske pripadnosti", navodi se u objavi člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije