Džaferović: Napad na državu i ustavni poredak je napad na mir

4
Fena
Džaferović: Napad na državu i ustavni poredak je napad na mir
Foto: AA / Šefik Džaferović

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je osudio i odbacio odluku usvojene na današnjoj sjednici skupštine entiteta RS.

"Ovo je, uz ranije usvojeni neustavni entitetski zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima, dio jasnog plana kojim je započeo napad na ustavni poredak Bosne i Hercegovine. Napad na državu i ustavni poredak je napad na mir. Pozivam institucije Bosne i Hercegovine, prije svih Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da zaštite ustavni poredak i pokrenu istragu protiv svih odgovornih lica za današnje događaje", kazao je Džaferović.

Podsjećamo, reagovao je i predsjedavajući član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je pozvao Tužilaštvo BiH da procesuira Dodika.

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

I to je pozvao večeras Tužilaštvo BiH da po hitnoj proceduri pokrene postupak protiv lica koja su u NSRS usvojili zaključke koji direktno podrivaju ustavni poredak države Bosne i Hercegovine i narušavaju mir i stabilnost u državi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije