Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo 18. oktobra

Radiosarajevo.ba
Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo 18. oktobra
FOTO: Arhiv / Skupština Kantona Sarajevo
Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo (KS) na današnjoj vanrednoj sjednici donio je zaključak da se u utorak 18. oktobra održi hitna sjednica ovog zakonodavnog tijela.

Hitna sjednica održat će se prije nastavka 19. i nove 20. redovne sjednice Skupštine KS-a, koje su već ranije zakazane za utorak.

Tema je sigurnosna situacija u KS-u.

"Kolegij Skupštine zadužio je sve nadležne institucije: Ministarstvo za unutrašnje poslove, Upravu policije, Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara, Tužilaštvo KS-a i Komisiju za sigurnost KS-a da svaka iz svoje nadležnosti pripremi cjelovite izvještaje o temi aktuelne sigurnosne situacije na području Kantona Sarajevo", navedeno je u saopćenju iz KS-a.

Prijedlog odluke o prihvatanju Plana restruktruiranja zdravstvene djelatnosti i reorganizacije zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo, koji je na prošloj sjednici utvrdila Vlada Kantona Sarajevo, pred skupštinskim zastupnicima naći će se na 21. redovnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, a koja je zakazana za 26. oktobar ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije