Studenti se upisuju u Knjigu žalosti na Filozofskom fakultetu

Radiosarajevo.ba
Studenti se upisuju u Knjigu žalosti na Filozofskom fakultetu
U tragičnom udesu koji se dogodio u Sarajevu prije dvije noći, živote su izgubile dvije studentice Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Selma Agić u 21. godini i Edita Malkoč u 20. godini.

"Radi se o velikom i tragičnom gubitku za porodice nastradalih studentica", naglasili su članovi Senata Univerziteta u Sarajevu na vanrednoj sjednici i istaknuli da dijele tugu s njihovim porodicama.

Danas je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu otvorena Knjiga žalosti u koju se od ranog jutra upisuju studenti i profesora, iskazujući žalost zbog tragične pogibije njihovih kolegica.

Uz izraze iskrenog saosjećanja s porodicama, prijateljima, kolegama studentima i profesorima, naglašeno je da je ovo veliki gubitak za Filozofski fakultet, Univerzitet u Sarajevu i Bosnu i Hercegovinu.

Senat je pozvao studente Sarajevskog Univerziteta da u eventualnim javnim istupima i okupljanjima djeluju dostojanstveno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije