Haris Gušić će biti smijenjen sa pozicije privremenog upravitelja GRAS-a

S. H.
Haris Gušić će biti smijenjen sa pozicije privremenog upravitelja GRAS-a
FOTO: Radiosarajevo.ba / Haris Gušić
Privremeni upravitelj GRAS-a Haris Gušić uskoro će biti smijenjen sa ove funkcije.

"Iako je Gušić smanjio gubitak GRAS- a sa 2,5 miliona na 600 hiljada KM, on nije ispunio osnovni zadatak kojeg je Skupština KS-a stavila pred njega, a to je uspostavljanje redovnih linija", rekao je za Radiosarajevo.ba šef Kluba SDA Mirza Čelik koji je naveo kako oni zahtjevaju od ministra za saobraćaj Muje Fiše njegovu smjenu.

"Zahtjev je krenuo od mene. Mi nismo nezadovoljni smanjenjem gubitka, ali nismo zadovoljni uspostavom linija. Svako preduzeće sa gradskim prevozom posluje s gubicima, ali nama je najvažnije da građani imaju redovan prijevoz", rekao je Čelik koji je dodao kako su općinska vijeća počela da se žale na neredovan prijevoz, naročito minibuske linije.

Općina tražila da Centrotrans preuzme minibuske linije u Starom Gradu

Da je predložena njegova smjena, Gušić je saznao iz medija, potvrdio je za Radiosarajevo.ba.

"Ne mogu vam o tome govoriti jer ne znam šta će se dogoditi. Čuo sam iz medija za svoju smjenu", rekao je Gušić.

Na naš upit da li su uspostavljene redovnije linije na području Kantona Sarajevo, Gušić je rekao kako se čeka odgovor Konkurencijskog vijeća.

U međuvremenu, nezadovoljni građani neprestano se žale na neredovan prijevoz, kašnjenje i kvarove na tramvajima itd. 

Zbog neodržavanja minibuskih linija građani Općine Stari Grad su potpisivali peticiju, zbog čega su iz ove Općine uputili zahtjev resornom ministarstvu da linije preuzme Centrotrans.

Podsjećamo, Gušić je izabran na mjesto prinudnog upravnika odlukom Vlade KS-a u junu prošle godine kako bi se riješili brojni problemi u ovom poduzeću.

Inače, on je magistar nauka u logistici i transportu koji je zvanje magistra stekao na Florida Institute of Technology, a na mjesto upravnika je izabran jer ima višegodišnje međunarodno iskustvo u radu. 

Gušić je trebao predložiti prijedlog mjera za sanaciju i reorganizaciju firme, te je rečeno da ukoliko se situacija u GRAS-u ne stabilizira, ovo poduzeće je trebalo ići u stečaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije