GRAS poslao važno obavještenje za stanovnike Ilidže, Hrasnice, Rakovice, Tarčina

0
Radiosarajevo.ba
GRAS poslao važno obavještenje za stanovnike Ilidže, Hrasnice, Rakovice, Tarčina
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

GRAS je danas poslao važno obavještenje koje se tiče stanovnika Ilidže, Hrasnice, Rakovice i Tarčina.

"Obavještavamo korisnike da će, u skladu s Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog provođenja pilot projekta pretvaranja dijela ulice Rustempašina u pješačku zonu i zabrane saobraćaja na dijelu ove ulice (od ukrštanja sa ulicom Ibrahima Ljuboviće do ulaska u terminal Ilidža) u periodu od 18.06.2021. do 18.07.2021. godine svakog petka u vremenu od 17:00 - 24:00 sati, te subotom i nedjeljom od 00:00 - 24:00 sati, doći do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza u
navedenom terminu:

- Autobuske linije 28 Ilidža -Rakovica-Kobiljača, 30 Ilidža-Hadžići-Drozgometva, 33 Ilidža-Tarčin- Vukovići, 43 Ilidža-Osjek, 46 Ilidža-Vlakovo i 75 Ilidža-Mokrine dijelom će saobraćati izmijenjenom trasom, i to: terminal Ilidža - Rustempašina - kružna raskrsnica -Edhema Eke- Džubura - put M 17 i istom trasom u suprotnom smjeru", navodi se u saopćenju GRAS-a.

Podsjećamo, Općina Ilidža će u narednom periodu vršiti testno djelimično zatvaranje glavne Ilidžanske ulice - Rustempašine za kretanje motornih vozila, kako bi se utvrdilo na koji način će isto uticati na učesnike u saobraćaju.

Planirano je da ova saobraćajnica do kraja godine bude u potpunosti zatvorena kako bi se pristupilo i uređenju iste.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije