Skejteri u akciji: Grupa mladih organizovala akciju čišćenja na Ilidži

2
Radiosarajevo.ba
Skejteri u akciji:  Grupa mladih organizovala akciju čišćenja na Ilidži
Udruženje April / Akcija čišćenja na Ilidži

Grupa mladih okupljena oko inicijative “Ilidža za skate park” zajedno sa Udruženjem „April“ organizovala je akciju čišćenja kote na Ilidži u neposrednoj blizini OBI centra.

“Naš cilj je osposobiti mjesto gdje će mladi skejteri i skejterke ali i svi drugi provoditi svoje vrijeme, družiti se, učiti nove stvari i kroz aktivnosti razvijati i unaprijediti svoju lokalnu zajednicu”, rekao je Haris Burić, pokretač inicijative i reprezentativac BiH u FreeStyle disciplinama. 

U narednom periodu planiran je nastavak radova na ovoj lokaciji koji će podrazumijevati preuređenje prostora u skate park sa mobilijarom te uređenje okolne zelene površine koja je zapuštena, a za koju se lokalna omladina zalaže da se preuredi u otvoreni sportsko-rekreativni centar. 

Kako su naglasili učesnici današnje akcije, kroz ovakve aktivnosti žele skrenuti pažnju na potrebe mladih u Kantonu Sarajevo te se nadaju da će čelnici lokalnih zajednica i rukovodstvo grada i kantona prepoznati njihov entuzijazam, te pružiti konkretnu podršku realizaciji ideje.

Ovim putem su najavili i obilježavanje Međunarodnog dana skateboardinga u junu kojim će promovisati ovaj sport koji u zadnjim godinama dobija na popularnosti kako u svijetu, tako i u BiH. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije