Cypress Hill objavio video sarajevskih skejtera na svom Facebook pageu

Radiosarajevo.ba
Cypress Hill objavio video sarajevskih skejtera na svom Facebook pageu
PrtScr / SEVDAH skateboarding tim
Već dva dana na Facebooku sarajevska raja dijeli video koji je postavljen na oficijelnom Facebook pageu Cypressa Hilla.

Nije riječ o novoj traci koju je snimio, već o videu na kojem se pojavljuju sarajevski skejteri okupljeni oko SEVDAH skateboarding tima, Sulejman Hrgić i Dino Pepić.

Riječ je o standardnom skate video klipu, a Cypress Hill ga je objavio, jer je muzička podloga njegova pjesma Hits From The Bong.

"Ja lično vozim dasku 17 godina i to je nešto najbolje što mi se dogodilo u životu. Oko SEVDAH skateborading tima okupljeno je ukupno šest skejtera. Inače vozimo po čitavom gradu i snimamo video klipove stalno, a trenutni epicentar jeste Akademija likovnih umjetnosti. Prije toga je to bila Skenderija, a kako je postala stranački objekt više nemamo pravo da vozimo tamo.

Kad postavljam video na društvene mreže uvijek napravim hashtag muzike koju sam stavio kao background. Priča o ovom video se brzo proširila, jer u skate svijetu dovoljno je da jedan vidi nešto i odmah se priča širi dalje. To je jedna velika mahala! Mislim da im se svidjelo zato što sam stavio doslovno njihovu himnu", rekao je Sulejman Hrgić za FBL.

Video se brzo širi društvenim mrežama i, kako ističe Sulejman, odlično je što se to desilo, jer će ljudi širom svijeta vidjeti da skateboarding živi u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije