GRAS objavio važno saopćenje za korisnike javnog gradskog prijevoza

0
Radiosarajevo.ba
GRAS objavio važno saopćenje za korisnike javnog gradskog prijevoza
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevski tramvaj

KJKP GRAS objavilo je saopštenje o dopuni elektronskih kartica za javni gradski prijevoz za decembar 2023. godine.

"Obavještavamo sve kategorije korisnika, izuzev penzionera, da će dopuna elektronskih kartica za javni gradski prevoz za decembar početi u petak, 1. decembra 2023. godine, a dopuna istih za prehodni mjesec važi do 6. decembra.

Napominjemo da učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i redovnim studentima dopuna elektronskih kartica izvršena sa početkom nove školske odnosno akademske godine važi do 31. decembra 2023. godine.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Dopuna elektronskih kartica za prevoz penzionera počet će 5. decembra 2023. godine, a dopuna istih za prethodni mjesec važi do 11. decembra. Penzioneri kartice mogu dopuniti za jedan mjesec, a prilikom dopune trebaju donijeti posljednji ček od penzije, elektronsku karticu i  ličnu kartu na uvid. 

Napominjemo da penzionerima sa najnižim iznosom penzije dopuna elektronskih kartica iz novembra 2023. godine važi do 30. aprila 2024. godine. 

Korisnici koji plaćaju dopunu elektronskih kartica dužni su sačuvati račun o izvršenoj dopuni, dok učenici srednjih škola, redovni studenti i penzioneri sa najnižim iznosom penzije trebaju sačuvati potvrdu za prevoz koju dobiju prilikom dopune elektronskih kartica, a radi neometanog korištenja prevoza kod oba prevoznika. 

Važna obavijest iz GRAS-a za građane Sarajeva

Važna obavijest iz GRAS-a za građane Sarajeva

Korisnici javnog gradskog prevoza koji posjeduju elektronske kartice obavezni su prilikom svakog ulaska u vozilo izvršiti validaciju svoje vožnje, dakle potrebno je karticu prisloniti na validator u vozilu kako bi imali ispravnu voznu kartu, odnosno plaćenu vožnju.

Dopuna elektronskih kartica vrši se na prodajnim mjestima GRAS-a: Ćumurija, Otoka, Ilidža, Dobrinja, Nedžarići, Hadžići i Vogošća.

Prodajna mjesta Ćumurija, Otoka i Ilidža radnim danima do 6. decembra radit će produženo od 7:00 – 16:30 sati, a od 7. decembra do kraja mjeseca od 7:00 – 15:00 sati. Prodajna mjesta Dobrinja, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 7:00–15:00 sati. Sva prodajna mjesta GRAS-a u subotu, 2. decembra 2023. godine radit će od 8:00 – 13:30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije