Važna obavijest iz GRAS-a za građane Sarajeva

0
Radiosarajevo.ba
Važna obavijest iz GRAS-a za građane Sarajeva
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevski tramvaj

KJKP GRAS obavještava korisnike javnog gradskog prijevoza da je u toku prodaja pretplatnih karata (za radnike i uposlenike MUP-a) i dopuna elektronskih kartica za oktobar 2023. godine.

Korisnici iskaznica za prijevoz dužni su prilikom kupovine kupona donijeti iskaznicu radi upisa broja iste na kupon.

Korisnici elektronskih kartica su obavezni svakog mjeseca vršiti dopunu istih kako bi neometano koristili javni gradski prijevoz.

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Iz GRAS-a obavještavaju i studente koji posjeduju elektronske kartice za prijevoz da su, prilikom produženja važnosti elektronske kartice, obavezni donijeti potvrdu o upisanoj novoj akademskoj godini.

Studenti koji ne posjeduju elektronsku karticu za izradu iste trebaju donijeti ovjerenu potvrdu o redovnom studiju univerziteta na području Kantona Sarajevo u akademskoj 2023/2024. godini,  fotografiju i ličnu kartu na uvid na prodajno mjesto Ilidža, Otoka ili Ćumurija u vremenu od 07.00 - 15.00 sati svakim radnim danom.

Također, obavještavaju penzionere da će dopuna elektronskih kartica za prijevoz penzionera početi 05. oktobra 2023. godine, te da dopuna istih za prethodni mjesec važi do 11. oktobra 2023. godine. Dopunu elektronskih kartica penzioneri će moći izvršiti za jedan ili tri mjeseca, a prilikom dopune uz elektronsku karticu potrebno je donijeti posljednji ček od penzije. Napominjemo da penzionerima sa najnižim iznosom penzije aktivacija elektronske kartice iz aprila važi do 31. oktobra 2023. godine.

Važna obavijest za korisnike javnog prijevoza: Najavljena obustava saobraćaja

Važna obavijest za korisnike javnog prijevoza: Najavljena obustava saobraćaja

Obavještavaju se i korisnici radničkih kupona da su obavezni do kraja oktobra 2023. godne dostaviti dokumentaciju za izradu elektronske kartice za prijevoz, jer će za ovu kategoriju korisnika od novembra ove godine za prevoz važiti isključivo elektronske kartice. Za izradu elektronske kartice za prijevoz radnika potrebno je dostaviti fotografiju i sljedeće podatke korisnika: ime i prezime, datum rođenja, adresu stanovanja, općinu stanovanja i relaciju putovanja. Izrada elektronske kartice se vrši na prodajnim mjestima Ilidža, Otoka ili Ćumurija svakim radnim danom u vremenu od 07.00 – 15.00 sati.

Korisnici javnog gradskog prijevoza koji posjeduju elektronske kartice obavezni su prilikom svakog ulaska u vozilo izvršiti validaciju svoje vožnje, dakle potrebno je karticu prisloniti na validator u vozilu kako bi imali ispravnu voznu kartu, odnosno plaćenu vožnju.

Dopuna elektronskih kartica, kao i prodaja pretplatnih karata vrši se na svim prodajnim mjestima GRAS-a.

Prodajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima do 06. oktobra radit će  produženo od 07.00 – 16.30 sati, a od 09. oktobra do kraja mjeseca od 07.00 – 15.00 sati.

Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 07.00 – 15.00 sati.

Sva prodajna mjesta GRAS-a u subotu, 07. oktobra 2023. godine radit će od 08.00 – 13.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije