Godišnjica jedne od najvažnijih pobjeda u odbrani teritorije Sarajeva

Fena
Godišnjica jedne od najvažnijih pobjeda u odbrani teritorije Sarajeva
Mojnacelnik.ba / Arhiv
Povodom Dana Mjesne zajednice Kobilja Glava i godišnjice bitke za Orlić, upriličene su brojne manifestacije na području ove mjesne zajednice.

Predstavnici vlasti Općine Vogošća, boračka udruženja i političke partije koje participiraju u Općinskom vijeću, proučili su Fatihu i položili cvijeće šehidima i poginulim borcima.

Centralna manifestacija se održala na platou ispred spomen obilježja Šehidski nišan na Kobiljoj Glavi.

Bitka za Orlić jedna je od najvećih i najvažnijih pobjeda koju su izvojevali vogošćanski borci, sa saborcima iz Velešića i Pofalića, u odbrani slobodih vogošćanskih teritorija kao i Sarajeva.

U protokolarnom dijelu prisutnima su se obartili ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo, učesnik bitke Salem Numanović i općinski načelnik Edin Smajić evocirajući uspomene na pomenutu bitku i sva dešavanja koja su se dogodila u proteklom periodu.

Na centralnoj manifestaciji učenici OŠ „Zajko Delić“ su izveli prigodan kulturno-zabavni program. Organizator današnje manifestacije je Jedinstvena organizacija boraca „Unija veterana“ u saradnji s Općinom Vogošća.

Dan Mjesne zajednice Kobilja Glava, obilježen je i održavanjem krosa za učenike od petog do osmog razreda. Pobjednicima krosa su uručene medalje i novčane nagrade, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije