Trg žrtava genocida u Srebrenici bit će izgrađen u Vogošći

Fena
Trg žrtava genocida u Srebrenici bit će izgrađen u Vogošći
Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktor firme "Bosman" iz Sarajeva Sunija Jahić potpisali su danas u Vogošći "Ugovor o izvođenju radova na uređenju Trga žrtava genocida u Srebrenici".

Trg će biti izgrađen na platou ispred Sportske dvorane "Amel Bečković". 

Načelnik Smajić kazao je da je vrijednost ugovora oko 580.000 KM, a podrazumijeva popločavanje jednog dijela od ukupne površine, izgradnju dvije fontane, izgradnju igrališta za djecu s novim mobilijarom i uređenje kompletne hortikulture.

"Početak radova tog dijela je planiran za juli. Ranije smo potpisali ugovor s istom firmom u iznosu od 250.000 KM. Radi se o saobraćajnici s dvije kolovozne trake iz pravca ulice Omladinska, prema teniskom terenu i u potpunom uređenju saobraćaja u mirovanju odnosno parking površina i ovog prostora koji se nalazi između malonogometnog igrališta, teniskog terena i sportske dvorane. Izgradnjom tog trga će se urediti ovaj prostor i nadam se da će građani sa djecom imati priliku da uživaju u tom prostoru", naveo je.

Direktor Jahić kaže da će početkom naredne sedmice krenuti radovi na izgradnji saobraćajnice i parking prostora, a po završetku tih radova bit će spremno gradilište za izgradnju trga žrtava genocida u Srebrenici.

Nadzor nad realizacijom tog projekta vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije