Dodijeljeni certifikati studentima Fakulteta političkih nauka za uspješno završenu praksu

1
Radiosarajevo.ba
Dodijeljeni certifikati studentima Fakulteta političkih nauka za uspješno završenu praksu
Foto: FPN / Dodjela certifikata studentima Fakulteta političkih nauka na praksi u Parlamentu Federacije BiH

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) svečano je uručio certifikate 15 studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, koji su uspješno završili studentsku praksu.

Ovi studenti su od 15. marta do 15. juna ove godine, kroz tri ciklusa od po četiri sedmice, sticali praktična iskustva radeći u Parlamentu.

Tokom prakse, studenti su radili 20 sati sedmično, odnosno 80 sati mjesečno, što je ekvivalentno vrijednosti od 3 ECTS kredita. Ovi krediti će biti upisani u dodatak diplomi svakog studenta.

Da li Europa spava? Rusija svojim hibridnim djelovanjem već ratuje direktno sa Zapadom

Da li Europa spava? Rusija svojim hibridnim djelovanjem već ratuje direktno sa Zapadom

Program prakse realizovan je uz koordinaciju i podršku voditelja i mentora iz Predstavničkog doma, s ciljem praktične provjere stečenih teorijskih znanja. Ova praksa predstavlja jedan od ključnih elemenata saradnje definisane Memorandumom o razumijevanju između Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Studentsku praksu pohađali su studenti Odsjeka za Politologiju, usmjerenje Upravljanje državom i Međunarodni odnosi i diplomatija, te Odsjeka za sigurnosne i mirovne studije. Među studentima koji su primili certifikate su: Adna Osmanagić, Harun Ćatić, David Mijatović, Elvedin Omerović, Karlo Bilela, Ana Elena Banduka, Ajla Karahmet, Amela Hasanbegović, Naida Tanović, Bulant Salkić, Faris Aganović, Dino Omeragić, Emir Paljanin, Haris Mujanović i Nermin Kerić.

Svečanoj dodjeli certifikata ispred Fakulteta političkih nauka prisustvovali su prof. dr. Elvis Fejzić, prodekan za nastavu, prof. dr. Ehlimana Spahić, šef Odsjeka za Politologiju, i prof. dr. Mirza Smajić, šef Odsjeka za sigurnosne i mirovne studije.

Predstavnici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH bili su voditelj projekta Almedina Bulić i mentorice Biljana Andrić i Adela Kulaš. Ovaj program studentske prakse nastavit će se i sredinom oktobra ove godine, nakon što studenti obave upis u novu studijsku godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije