Dodijeljeni certifikati studentima Fakulteta političkih nauka za uspješno završenu praksu

1
Radiosarajevo.ba
Dodijeljeni certifikati studentima Fakulteta političkih nauka za uspješno završenu praksu
Foto: FPN / Dodjela certifikata studentima Fakulteta političkih nauka na praksi u Parlamentu Federacije BiH

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) svečano je uručio certifikate 15 studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, koji su uspješno završili studentsku praksu.

Ovi studenti su od 15. marta do 15. juna ove godine, kroz tri ciklusa od po četiri sedmice, sticali praktična iskustva radeći u Parlamentu.

Tokom prakse, studenti su radili 20 sati sedmično, odnosno 80 sati mjesečno, što je ekvivalentno vrijednosti od 3 ECTS kredita. Ovi krediti će biti upisani u dodatak diplomi svakog studenta.

Član predsjedništva Željko Komšić se sastao sa ambasadorom Palestine u BiH

Član predsjedništva Željko Komšić se sastao sa ambasadorom Palestine u BiH

Program prakse realizovan je uz koordinaciju i podršku voditelja i mentora iz Predstavničkog doma, s ciljem praktične provjere stečenih teorijskih znanja. Ova praksa predstavlja jedan od ključnih elemenata saradnje definisane Memorandumom o razumijevanju između Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Studentsku praksu pohađali su studenti Odsjeka za Politologiju, usmjerenje Upravljanje državom i Međunarodni odnosi i diplomatija, te Odsjeka za sigurnosne i mirovne studije. Među studentima koji su primili certifikate su: Adna Osmanagić, Harun Ćatić, David Mijatović, Elvedin Omerović, Karlo Bilela, Ana Elena Banduka, Ajla Karahmet, Amela Hasanbegović, Naida Tanović, Bulant Salkić, Faris Aganović, Dino Omeragić, Emir Paljanin, Haris Mujanović i Nermin Kerić.

Svečanoj dodjeli certifikata ispred Fakulteta političkih nauka prisustvovali su prof. dr. Elvis Fejzić, prodekan za nastavu, prof. dr. Ehlimana Spahić, šef Odsjeka za Politologiju, i prof. dr. Mirza Smajić, šef Odsjeka za sigurnosne i mirovne studije.

Predstavnici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH bili su voditelj projekta Almedina Bulić i mentorice Biljana Andrić i Adela Kulaš. Ovaj program studentske prakse nastavit će se i sredinom oktobra ove godine, nakon što studenti obave upis u novu studijsku godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije