Univerzitet u Sarajevu svečano promovisao 42 doktora nauka

2
Radiosarajevo.ba
Univerzitet u Sarajevu svečano promovisao 42 doktora nauka
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Promocija doktora nauka Univerziteta u Sarajevu

Promocija doktora nauka Univerziteta u Sarajevu upriličena je u srijedu 19. juna, u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekani fakultetâ promovisali su će kandidata i kandidatkinje na čast doktora nauka.

Stremeći ka društvu znanja, Univerzitet u Sarajevu je promovisao: 7 kandidata na čast doktora medicinskih nauka, 6 kandidata na čast odgojnih nauka, 4 kandidata na čast doktora veterinarskih nauka, po 3 kandidata na čast doktora tehničkih, ekonomskih i zdravstvenih nauka, po 2 kandidata na čast doktora političkih, društvenih, sigurnosnih, lingvističkih i bioloških nauka, te po 1 kandidata na čast doktora psiholoških, socioloških, poljoprivrednih, matematičkih, geografskih i biotehničkih nauka.

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

Ova svečanost nije samo priznanje dugogodišnjeg rada i posvećenosti svakog pojedinog kandidata, već i potvrda Univerziteta u Sarajevu u stvaranju društva znanja i podsticanju akademskog napretka u različitim disciplinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije