Skupština danas o sigurnosti u Sarajevu

Fena
Skupština danas o sigurnosti u Sarajevu
Skupština Kantona Sarajevo održat će danas hitnu sjednicu, posvećenu sigurnosnoj situaciji.

"Na hitnoj sjednici želimo javno govoriti o toj temi, nakon čega ćemo imati konkretne zaključke", kazala je predsjedavajuća Skupštine KS-a Ana Babić.

Razlog sazivanja sjednice su nedavni protesti građana ispred Filozofskog fakulteta u Sarajevu i Vlade KS-a koji su tražili smjenu premijera i ministra zbog tragične smrti studentica Selme Agić i Edite Malkoč, koje je automobilom na pješačkom prijelazu usmrtio Sanjin Sefić. 

Nakon što je pobjegao u Srbiju, za Sefićem je raspisana potjernica i upućen zahtjev za njegovu ekstradiciju o čemu odlučuju pravosudni organi Republike Srbije.    

Kolegij Skupštine ranije je zadužio sve nadležne institucije, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Upravu policije, Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara, Tužilaštvo KS-a i Komisiju za sigurnost KS-a da iz svoje nadležnosti pripremi cjelovite izvještaje o toj temi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije