Ćosić: Ne osjećam se krivim za ono što mi se stavlja na teret

Anadolija
Ćosić: Ne osjećam se krivim za ono što mi se stavlja na teret
Policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Vahid Ćosić kazao je danas da ne misli podnijeti ostavku iz moralnih razloga.

"Da se osjećam i jednog trenutka odgovornim i krivim da nešto nisam preduzeo vrlo rado bih to učinio", kazao je Ćosić u pauzi hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo koja se održava zbog sigurnosti u ovom kantonu. 

Cijela priča je pokrenuta nakon pogibije dvije studentice Selme Agić i Edite Malkoč koje je 10. oktobra automobilom udario i ubio Sanjin Sefić.

Ćosić je istakao da je 27 godina aktivni policijski službenik i da iza sebe imam vrlo bogato policijsko iskustvo te da je uradio jako puno kada je u pitanju policija KS-a. 

"Ne osjećam se apsolutno krivim za ono što mi se stavlja na teret. To ću dokazati i prilikom vođenja postupka, na osnovu činjenice i materijalnih dokaza", kazao je Ćosić tokom pauze na hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo. 

Govoreći o saradnji Tužilaštva i MUP-a KS-a Ćosić je kazao da je specifična unutrašnja organizacija i sistematizacija Uprave policije MUP-a KS-a.

"Odgovorno tvrdim da što se tiče mene kao policijskog komesara nema niti jedne jedine zadrške kada je u pitanju saradnja sa kantonalnim Tužilaštvom. Naprotiv, mi smo prirodni saveznici i partneri s ciljem dokumentovanja izvršenja krivičnih djela, hvatanja i pronalaska njihovih počinilaca, osiguranja materijalnih dokaza", rekao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, policijski komesar u ovim situacijama nema nikakvih ingerencija osim da nadgleda, koordinira i usmjerava rad.

Ćosić je komentarisao i današnje hapšenje tri osobe u slučaju Sanjina Sefića koji je 10. oktobra automobilom usmrtio dvije studentice Editu Malkoč i Selmu Agić.

"Sinoć sam zatražio tehničku pomoć od naše partnerske agencije gdje su nam pružili određene informacije. Što se tiče operativnog dijela, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS-a su lišili slobode tri osobe koje se mogu dovesti u vezu, direktnu, imamo i njihovo priznanje, da su pomogli počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela, osiguravajući prije svega alibi", pojasnio je Ćosić.

Naglasio je da su na benzinskoj pumpi u Rudom, dokumentovano videonadzorom, sačekali oko pola sata i sa tog mjesta prebacili Sefića preko granice. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije