Član Komisije za sigurnost KS ponudio ostavku: Razlog - loša sigurnosna situacija

4
Radiosarajevo.ba
Član Komisije za sigurnost KS ponudio ostavku: Razlog - loša sigurnosna situacija
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / MUP KS

Muhamed Budimlić, član Komisije za sigurnost Kantona Sarajevo, ponudio je ostavku na svoju poziciju zbog 'loše sigurnosne situacije'.

Kako je naveo u svom zahtjevu, još jedan razlog je neadekvatna reakcija nadležnih na, između ostalog, ubistvo Farisa Pendeka (19), koje je šokiralo javnost u BiH, ali i regionu.

"Kao razlog navodim veoma lošu sigurnosnu situaciju u Kantonu Sarajevo u dužem periodu, te veoma neadekvatnu reakciju nadležnih zakonodavnih, izvršnih (policijskih) i pravosudnih tijela u Kantonu Sarajevu, u čijem lancu se nalazi i ova komisija čiji sam član te nemogućnosti da dam efektiniji doprinos u sprečavanju i suzbijanju najtežih oblika protivpravnih ponašanja što smatram kako ličnom tako i odgovornošću navedenih institucija", naveo je Budimlić u svom zahtjevu.

Bihać jutros topliji od Neuma: Danas sunčano i do 26 stepeni - evo kad dolazi promjena vremena

Bihać jutros topliji od Neuma: Danas sunčano i do 26 stepeni - evo kad dolazi promjena vremena

U međuvremenu se pojavila informacija da se na isti potez navodno odlučio još jedan član ove komisije, Muamer Bandić.

Podsjetimo, zatražena je i hitna sjednica na temu sigurnosti u KS. 

"Zbog kontinuirane loše sigurnosne situacije u KS koja u posljednje vrijeme poprima zabrinjavajuće forme i oblike, a koji iz dana u dan počinjenjem najtežih oblika krivičnih djela poput svirepog ubistva našeg mladog sugrađanina Farisa Pendeka, zastupnici SDA, DF-a i SBiH podnose zahtjev za sazivanjem hitne sjednice na temu sigurnosti u KS", navodi se u zahtjevu kojeg su potpisali Mahir Dević, Faruk Kapidžić, Adi Kalem, Faruk Selmanović, Smiljana Viteškić, Sebija Izetbegović, Haris Zahiragić, Albin Zuhrić, Ilijaz Pilav, Vedrana Vujović, Marijela Hašimbegović, Muamer Bandić i Jasmin Šaljić.

𝐙𝐀𝐓𝐑𝐀𝐙̌𝐄𝐍𝐀 𝐇𝐈𝐓𝐍𝐀 𝐒𝐉𝐄𝐃𝐍𝐈𝐂𝐀 𝐒𝐊𝐔𝐏𝐒̌𝐓𝐈𝐍𝐄 𝐊𝐒 𝐙𝐁𝐎𝐆 𝐏𝐎𝐆𝐎𝐑𝐒̌𝐀𝐍𝐄 𝐒𝐈𝐆𝐔𝐑𝐍𝐎𝐒𝐍𝐄 𝐒𝐈𝐓𝐔𝐀𝐂𝐈𝐉𝐄 Trinaest zastupnika u Skupštini Kantona...

Posted by VOX - Glas naroda on Thursday, February 1, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije