Čitatelj se osvrnuo na novu stazu u Sarajevu: "To su bačene pare, bolje da su napravili park"

17
Radiosarajevo.ba
Čitatelj se osvrnuo na novu stazu u Sarajevu: "To su bačene pare, bolje da su napravili park"
Foto: Facebook / Ulica Višegradska

Nakon što smo objavili članak o novoj pješačkoj stazi u sarajevskom naselju Mojmilo, čitatelji portala Radiosarajevo.ba kontaktirali su nas i podijelili sa nama mišljenje o njoj.

Među njima, izdvajamo komentar čitatelja S. B. (ime i prezime poznati redakciji), koji je dao svoj osvrt obzirom da je nekoliko puta išao tom stazom.

Kazao je da je nekoliko puta šetao navedenom stazom, ali da je svaki put to bio izazov, iako nije potpuno neaktivna osoba.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

"Imam 70 godina. Nekoliko puta sam išao tom stazom i bilo mi je veoma naporno njome ići, iako nešto kondicije imam. Zbog mjestimično velike strmine na stazi, staza nije namjenjena za nas starije i skoro niko od starijih njome ne šeta, a i mladih je veoma malo na toj stazi", rekao je čitatelj za portal Radiosarajevo.ba.

Razgovarajući s komšijama, shvatio je da ni oni nisu previše oduševljeni tom stazom zbog njenih strmih dijelova.

"Mi na Alipašinu, svi znamo za tu stazu ali, u razgovoru sa komšijama, zaključio sam da nisu baš voljni njome šetati, jer je mjestimično veoma strma. Mislim da su to bačene pare. Ova zadnja rečenica važi i za asfalt pred Opštinom i asfalt u C fazi", dodao je S. B.

Smatra da bi bilo puno korisnije da su ta sredstva uložena u izgradnju parka na mjestu gdje zelene površine propadaju. 

"Bolje bi bilo, da je s tim parama, napravio park, na mjestu gdje je zapuštena zelena površina, kod pješačkog mosta na otoci. Da imamo gdje izaći nekoliko sati u toku dana", zaključio je razočarani čitatelj. 

Pogledajte kako izgleda nova pješačka staza na Mojmilu

Pogledajte kako izgleda nova pješačka staza na Mojmilu

Podsjetimo, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić podijelio je fotografije iz ulice Višegradska u kojoj su u toku radovi na rekonstrukciji i izgradnji ulazne kapije u Park Šume Mojmilo iz pravca Alipašinog Polja.

Efendić je kazao da će donji dio parka uskoro pored basket igrališta dobiti i dječiji mobilijar, a u sklopu Eko kuće na Mojmilu u maju će biti otvoren ugostiteljski sadržaj.

Više o novoj pješačkoj stazi na Mojmilu možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije