Biljka za osmijeh roditelja i djeteta: Ljepše okruženje za djecu oboljelu od raka i njihove porodice

2
Anadolija
Biljka za osmijeh roditelja i djeteta: Ljepše okruženje za djecu oboljelu od raka i njihove porodice
Foto: Srce za djecu oboljelu od raka / Biljka za osmijeh roditelja i djeteta

Biljka za osmijeh roditelja i djeteta naziv je akcije koju je, zajedno sa Udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka, pokrenuo Landscape studio Avliya.

Kroz ovu akciju stvorili su ljepše okruženje za djecu oboljelu od raka i njihove porodice tokom najtežeg životnog perioda.

Uređenjem i unapređenjem bašte i zelenih površina oko Roditeljske kuće Sarajevo obezbjedili su lijep i funkcionalan prostor za odmor i igru tokom lijepih dana. Dodali su još jedno mjesto kao oazu mira u kojoj će moći skupiti još pozitivne energije za nastavak borbe sa malignom bolešću.

Isti plakati i u Srebrenici i u I. Sarajevu: Pogledajte šta smo zabilježili

Isti plakati i u Srebrenici i u I. Sarajevu: Pogledajte šta smo zabilježili

Ovo je treća po redu akcija ovog tipa i ujedno najveća do sada, koja je okupila veliki broj dobrih ljudi, volontera i društveno odgovornih kompanija koji su obezbijedili potrebna sredstva za sve izvedene radove.

Zahvaljujući donatorima prikupljeno je 45.000 KM od kojih su uređene sve zelene površine, obnovljene sadnice cvijeća i drveća, oprana fasada, obnovljen dječiji mobilijar, uređena zelena terasa Roditeljske kuće, nova staza u parku, popravljena rasvjeta, te uređen prostor za sjedenje sa novom pergolom koja će obezbijediti prijeko potreban hlad za najljepše momente.

"Glavni cilj projektovanog zelenila je bio da svojim karakteristikama pozitivno djeluje na psiho-fizičko stanje roditelja i djeteta u periodu njihovog boravka u Roditeljskoj kući. Ideja za trećom akcijom nastala je prošle godine tokom mog ličnog gubitka rodice koja je, također, bila heroina, moja najveća podrška u ovakvim projektima, veliki humanista i koja je i sama pokretala razne akcije za djecu. Njena ličnost je prava sinteza altruiste i filantropa, te zato ovu akciju poklanjam malim herojima u ime moje drage rodice Amele Rebac", rekla je Mirna Krpo iz Landscape studija Avliya.

Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, zahvalio je svim dobrim ljudima koji su omogućili da dvorište i Roditeljska kuća zasijaju ponovo u punom sjaju.

"Današnja akcija je bila predivna", rekao je Kubat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije