Zlatni septembar: Ambasador Države Katar posjetio Roditeljsku kuću

0
Radiosarajevo.ba
Zlatni septembar: Ambasador Države Katar posjetio Roditeljsku kuću
Foto: Ambasada Katara u BiH / Posjeta Roditeljskoj kući

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine, nizom aktivnosti u mjesecu septembru obilježava ‘Zlatni septembar’ - mjesec podizanja svijesti o raku kod djece. 

Borba koju prolaze mališani oboljeli od raka, ali i njihove porodice je mukotrpna, teška i duga, a nerijeko nakon izliječenja prisutne su i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi.

Sa željom da u toj borbi pruži podršku mališanima i njihovim porodicama, kao i ljudima iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” koji im pomažu, ambasador Države Katar posjetio je u utorak, 27. septembra, Roditeljsku kuću, mjesto gdje djeca i porodice imaju priliku provesti mirne dane u porodičnoj atmosferi i koje im donosi niz olakšica.

Ambasador Al-Khater razgovarao sa predstavnicima Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” na čelu sa direktorom Fikretom Kubatom, koji je ambasadora upoznao sa načinom rada Roditeljske kuće i procesima kroz koje prolaze mališani i njihove porodice tokom liječenja.

Posjeta Roditeljskoj kući
Foto: Ambasada Katara u BiH: Posjeta Roditeljskoj kući

Zahvaljujući se ljudima Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, svakoj osobi koja nesebično pomaže djeci smještenoj u Roditeljskoj kući, ambasadodr Al-Khater je najavio mogućnost povezivanja ove humanitarne organizacije s relevantnim institucijama Države Katar, te najavio kontinuiranu podršku Ambasade Države Katar u Sarajevu njihovim aktivnostima.

Direktor Kubat se posebno zahvalio ambasadoru Al-Khateru i Ambasadi Države Katar u Sarajevu na posjeti i podršci - posebno zbog činjenice da je inicijativa za susret stigla iz Ambasade - naglasivši značaj institucionalnog uvezivanja i kontinuirane podrške kako bi djeca smještena u Roditeljskoj kući imala što bolje uvjete za uspješan oporavak.

Ambasador Al-Khater je tokom obilaska Roditeljske kuće imao priliku da se u ugodnoj atmosferi druži sa mališanima koji tu borave i njihovim porodicama, te da im uruči prigodne poklone u okviru realizacije aktivnosti „Zlatnog septembra“.

Posjeta Roditeljskoj kući
Foto: Ambasada Katara u BiH: Posjeta Roditeljskoj kući

Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' iz godine u godinu se trudi ispuniti što više potreba oboljele djece i njihovih porodica te im što više olakšati taj za njih najteži period u životu. Kroz sve svoje, veće i manje, projekte ovi dobri ljudi žele obezbijediti cjelovitu i sveobuhvatnu podršku te sve ono što može olakšati put oboljele djece do pobjede.

Država Katar, koja će naredne godine obilježiti 30 godina uspostavljanja bilateralnih odnosa sa Bosnom i Hercegovinom, već decenijama kroz različite projekte podrške nastoji ojačati veze dvije države i njihovih građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije