Doha / Ministar Selmo Cikotić u Dohi obavio važan susret s predsjednikom Vlade Katara

24. 05. 2022. u 14:57:00 Fena

Shares: 0

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić sastao se danas u Dohi s predsjednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Države Katar Khalidom bin Abdulazizom Al-Thanijem.

U svjetlu trenutnih velikih sigurnosnih izazova u svijetu, potaknutim ratnim sukobima, ekonomskim i migracijskim krizama, terorističkim prijetnjama i pandemijom, razgovarano je o potrebi jačanja saradnje između dvije države, ali i potrebi usklađenog globalnog odgovora na te prijetnje.

Konstatirano je da je saradnja Bosne i Hercegovine i Katara u oblasti sigurnosti na izuzetno viskom nivou, te da će se odnosi dvije države nastaviti razvijati i proširivati u skladu sa sigurnosnim i drugim potrebama saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ministar Selmo Cikotić u Dohi - undefined

Foto: Ministarstvo sigurnosti BiH: Ministar Selmo Cikotić u Dohi

Ministar Cikotić, koji u Dohi boravi na poziv katarske vlade, prisustvovao je i sajamu sigurnosti Milpol, jednom od najvažnijih sigurnosnih sajmova u svijetu na kojem se izlaže najsavremenija oprema namjenjena za očuvanje unutrašnje sigurnosti.

U okviru sajma održani su i seminari na kojima je razgovarano o cyber sigurnosti i najnovijim tehnološkim dostignićima u zaštiti infrastrukture od cyber prijetnji.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)