Ministar Cikotić razgovarao sa komesarom Varhelyijem

0
Radiosarajevo.ba
Ministar Cikotić razgovarao sa komesarom Varhelyijem
Foto: MS BiH / Cikotić razgovarao sa Varhelyijem

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić tokom posjete Austriji danas se sastao evropskim komesarom za proširenje i susjedstvo Oliverom Varhelyijem.

Razgovarano je i o budućoj podršci Evropske unije našoj zemlji te nastavku izgradnje kapaciteta domaćih institucija za upravljanje migracijama.

Ministar Cikotić je informisao komesara Varhelyija da je zahvaljujući mjerama koje je Ministarstvo sigurnosti BiH sa nadležnim institucijama poduzimalo u prethodnoj godini, migrantska situacija u BiH znatno poboljšana.

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

Također, BiH će u ovoj godini aktivnije raditi na povratku migranata koji ilegalno borave na teritoriji naše države u zemlje porijekla.

Tokom susreta razgovarano je o trenutnoj situaciji u BiH, odnosima i saradnji sa EU, te načinu prevazilaženja sigurnosnih i političkih izazova u našoj zemlji.

Ministar Cikotić je u Beču prisustvovao dvodnevnoj ministarskoj konferenciji o povratku migranata u zemlje porijekla u organizaciji Zajedničke platforme za koordinaciju (JCP) i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Austrije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije