Ambasador Abdulah Skaka predao kopije akreditiva šefu diplomatije Katara

11
Radiosarajevo.ba
Ambasador Abdulah Skaka predao kopije akreditiva šefu diplomatije Katara
Foto: MVP Katara / Abdulah Skaka predao akreditive

Ministar vanjskih poslova Države Katar Sultan bin Saad Al Muraikhi primio je jučer kopije akreditiva novoizabranog ambasadora Bosne i Hercegovine u ovoj zaljevskoj zemlji, Abdulaha Skake, prenijela je katarska državna novinska agencija QNA.

Šef diplomatije Katar poželio je novim ambasadorima u Kataru, uključujući i Skaku, uspjeh u obavljanju dužnosti te im je dao uvjeravanja u pružanju podrške da se odnosi između njihovih zemalja i Države Katar unapređuju u raznim područjima života.
Skaka je u maju ove godine dobio agreman za ambasadorsku dužnost u Dohi.

Podsjetimo, Predsjedništvo BiH na sjednici koja je održana 23. decembra prošle godine raspravljalo je o prijedlogu za imenovanje bivšeg sarajevskog gradonačelnika na dužnost novog ambasadora naše zemlje u Kataru.

Adna Helić objavila prvu fotografiju nakon hapšenja: Najveća snaga je čista savjest

Adna Helić objavila prvu fotografiju nakon hapšenja: Najveća snaga je čista savjest

Za njegovo imenovanje glasali su član Predsjedništva BiH Šefik Dažferović, koji ga je predložio za ambasadorsku dužnost, kao i Željko Komšić, tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Mada je glasao protiv, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije povukao vitalni nacionalni interes, pa je odluka stupila na snagu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije