Blokiran veliki broj ulica u Sarajevu zbog 11. polumaratona

Radiosarajevo.ba
Blokiran veliki broj ulica u Sarajevu zbog 11. polumaratona
U glavnom gradu Bosne i Hercegovine od jutros teku velike pripreme za 11. Coca-Cola maraton, zbog kojeg je u većem dijelu Sarajeva blokiran saobraćaj.

Odlukom Ministarstva za saobraćaj Kantona Sarajevo blokirane su ulice Maršala Tita, Alipašina, Patriotske lige, te dijelovi ulica u pravcu Marijin dvora, Vrbanje, Vilsonovog šetališta, kao i ulice Hiseta, Obala Kulina bana, Bentbaša, Aleja ambasadora, Telali i Mula Mustafa Bašeskije.

Tokom ove utrke očekuje se više od 3.000 učesnika iz više od 30 zemalja svijeta, zbog čega je i veliki broj policajaca na ulicama Sarajeva, kako bi se pobrinuli za sigurnost svih učesnika i posjetilaca.

Zbog polumaratona doći će i do izmjena u gradskom saobraćaju, pa će tako tramvajskio saobraćaj funkcionirati preko okretnice na Željezničkoj stanici, dok će autobuska linija Vijećnica - Dobrinja mijenjati polazni terminal, te će polaziti s Trga Austrije.

Autobuske i minibus linije koje inače polaze s terminala Park i Dom Armije danas će polaziti s terminala Sutjeska.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja određuju operativni organi MUP-a, u zavisnosti od situacije na terenu, odnosno, dok posljednji takmičar ne završi polumaraton i protrči kroz cilj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije