Spuštanjem ruža u Miljacku građani odali počast Irhanu Foči i Aldinu Muliću

Radiosarajevo.ba
Spuštanjem ruža u Miljacku građani odali počast Irhanu Foči i Aldinu Muliću
Dvanaest dana nakon što su Irhan Fočo i Aldin Mulić nestali u nabujaloj Miljacki, građani Sarajeva odali su počast dvojici tragično stradalih mladića simboličnim bacanjem bijelih ruža u Miljacku.

Veliki broj građana, vođenih inicijativom Facebook grupe "Nanetove komšije", okupio se na mostu u sarajevskom naselju Dolac-Malta, gdje su mladići nestali, te su odatle pustili ruže niz vodu, kao simbol sjećanja i nade da će tijelo Aldina Mulića biti pronađeno.

"Prošlo je dvanaest pretužnih dana otkako nas je napustio naš Irhan Fočo - Nane. Drago, predrago stvorenje, uvijek na usluzi svima i uvijek spreman da pomogne. Na vijestima kažu: dva mladića upala u Miljacku. nane nije upao u Miljacku, on je u Miljacku ušao trezveno, svjesno, s ciljem da spasi čovjeka", stajalo je u najavi ovog događaja.

"Nanetove komšije" istaknule su i kako je on bio "heroj po definiciji", te da zbog toga sigurno zaslužuje da mu se oda posljednja počast.

Podsjećamo, dvojica mladića nestali su u noći između 12. i 13. decembra u nabujaloj Miljacki, u sarajevskom naselju Malta. Nakon dva dana potrage, tijelo Foče pronađeno je u blizini Visokog, dok se za tijelom Aldina Mulića još uvijek traga, a potraga je proširena sve do granica BiH i Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije