Bijela ruža za Naneta: Sarajlije danas odaju posljednju počast Irhanu Foči

Radiosarajevo.ba
Bijela ruža za Naneta: Sarajlije danas odaju posljednju počast Irhanu Foči
Nakon što je prije 12 dana nestao, zajedno s prijateljem Aldinom Mulićem, u nabujaloj Miljacki, Irhan Fočo jučer je ukopan na Gradskom mezarju Vlakovo, a danas će mu na mjestu nestanka biti odana posljednja počast.

Tačnije, okupljanjem na mostu u sarajevskom naselju Maltu, tragično stradalom Foči građani Sarajeva odat će počast bacanjem bijelih ružau rijeku.

Grupa građana Sarajeva, koji se nazivaju "Nanetove komšije" pozvali su sugrađane da u nedjelju u 12 sati izađu u naselje Malta i odaju počast hrabrom Sarajliji, kroz događaj na Facebooku nazvan Bijela ruža za Naneta.

"Prošlo je deset pretužnih dana otkako nas je napustio naš Irhan Fočo - Nane. Drago, predrago stvorenje, uvijek na usluzi svima i uvijek spreman da pomogne. Na vijestima kažu: dva mladića upala u Miljacku. nane nije upao u Miljacku, on je u Miljacku ušao trezveno, svjesno, s ciljem da spasi čovjeka", stoji u ovom pozivu.

"Nanetove komšije" ističu i kako je on bio "heroj po definiciji", te da zbog toga sigurno zaslužuje da mu se oda posljednja počast.

"U Nanetovu čast, pozivamo sve njegove prijatelje iz škole, fakulteta, komšiluka, sve ljude koji su imali sreću da ga upoznaju i druge koji ga prepoznaju da se u nedelju, 24. 12. 2017. okupimo na mostu na Malti sa bijelom ružom u ruci koju ćemo za hrabrog Naneta baciti u Miljacku tačno u 12.00 sati", zaključuje se u saopćenju.

Podsjećamo, dvojica mladića nestali su u noći između 12. i 13. decembra u nabujaloj Miljacki, u sarajevskom naselju Malta. Nakon dva dana potrage, tijelo Foče pronađeno je u blizini Visokog, dok se za tijelom Aldina Mulića još uvijek traga, a potraga je proširena sve do granica BiH i Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije