Bijela ruža za Naneta: Sarajlije u nedjelju odaju posljednju počast Irhanu Foči

Radiosarajevo.ba
Bijela ruža za Naneta: Sarajlije u nedjelju odaju posljednju počast Irhanu Foči
U nedjelju, 24. decembra, gotovo dvije sedmice nakon što je nestao u nabujaloj Miljacki, građani Sarajeva će okupljanjem na mostu u naselju Malta i bacanjem bijelih ruža u Miljacku odati počast Irhanu Foči.

Riječ je o jednom od dvojice mladića koji su prije deset dana, u noći između 12. i 13. decembra, nestali u nabujaloj Miljacki u sarajevskom naselju Malta, a koji je tragično preminuo pokušavajući spasiti 28-godišnjeg prijatelja Aldina Mulića.

Grupa građana Sarajeva, koji se nazivaju "Nanetove komšije" pozvali su sugrađane da u nedjelju u 12 sati izađu u naselje Malta i odaju počast hrabrom Sarajliji, kroz događaj na Facebooku nazvan Bijela ruža za Naneta.

"Prošlo je deset pretužnih dana otkako nas je napustio naš Irhan Fočo - Nane. Drago, predrago stvorenje, uvijek na usluzi svima i uvijek spreman da pomogne. Na vijestima kažu: dva mladića upala u Miljacku. nane nije upao u Miljacku, on je u Miljacku ušao trezveno, svjesno, s ciljem da spasi čovjeka", stoji u ovom pozivu.

"Nanetove komšije" ističu i kako je on bio "heroj po definiciji", te da zbog toga sigurno zaslužuje da mu se oda posljednja počast.

"U Nanetovu čast, pozivamo sve njegove prijatelje iz škole, fakulteta, komšiluka, sve ljude koji su imali sreću da ga upoznaju i druge koji ga prepoznaju da se u nedelju, 24. 12. 2017. okupimo na mostu na Malti sa bijelom ružom u ruci koju ćemo za hrabrog Naneta baciti u Miljacku tačno u 12.00 sati", zaključuje se u saopćenju.

Podsjećamo, već deset dana traje potraga za tijelom Aldina Mulića kojeg je Fočo, čije je tijelo pronađeno drugi dan nakon nestanka u blizini Visokog, pokušao spasiti iz nabujale Miljacke.

Brojni spasilački timovi, predvođeni Federalnom upravom civilne zaštite širom BiH tragaju za tijelom nestalog mladića, a potraga je već stigla i do granica BiH i Hrvatske, a pretražene su rijeke Miljacka, Bosna, Lašva i Sava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije