Od Miljacke do Save traje potraga za Aldinom Mulićem, uključene i ekipe iz Hrvatske

E. H.
Od Miljacke do Save traje potraga za Aldinom Mulićem, uključene i ekipe iz Hrvatske
Nakon opsežnih akcija potrage koje su provođene prethodnih dana, potraga za Aldinom Mulićem, mladićem koji je nestao u Miljacki, bit će nastavljena i tokom vikenda.

Potraga se, ponovo, nastavlja od mjesta gdje su dvojica mladića upali u nabujalu rijeku, u sarajevskom naselju Dolac-Malta, pa sve do granice BiH sa Hrvatskom, odnosno do rijeke Save, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač.

"30 ljudi iz Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko dobojskog kantona raspoređeno je od jutros na terenu i nastavili su pretragu od Zavidovića do Doboja. Oni su u čamcima, pretražuju sva kritična mjesta. Također, isto rade i njihove kolege iz Kantona Sarajevo, koji od Dolac-Malte, do ušća rijeke Miljacke u Bosnu pretražuju teren, te se mi nadamo da ćemo danas pronaći tijelo mladića", kazala je Kovač.

Nakon što su ranijih dana tragači prošli teren od Sarajeva pa sve do Bosanskog Šamca, te pretražili tri rijeke Miljacku, Bosnu i Lašvu, vrlo je izvjesno da će potraga biti nastavljena i u Hrvatskoj.

"Hrvatski timovi za spašavanje na vodi od jutros nisu na terenu, ali oni čekaju naredbu da izađu na teren i krenu s pretragom. Možda su u ovim trenucima već na terenu i pretražuju rijeku Savu, a sve u cilju što uspješnijeg završetka ove akcije", zaključila je Kovač.

Podsjećamo, ovo je već 11. dan potrage za tijelom Aldina Mulića, koji je upao u nabujalu Miljacku u ranim jutarnjim satima 13. decembra. On je jedan od dvojice mladića koji su nestali te noći u rijeci, te dok se za Mulićem još uvijek traga, tijelo prijatelja koji ga je pokušao spasiti Irhana Foče pronađeno je drugi dan potrage kod Visokog.

Fočo će danas biti ukopan na mezarju u Vlakovu, a građani Sarajeva sutra su najavili odavanje posljednje počasti hrabrom mladiću koji je stradao pokušavajući spasiti prijatelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije