Ako ne bude rješenja za OŠ Silvije S. Kranjčević, mogući protesti

E. H.
Ako ne bude rješenja za OŠ Silvije S. Kranjčević, mogući protesti
Općina Centar / OŠ Silvije Strahimir Kranjčević
Veliki je broj reakcija nakon što je ovih dana objavljeno da bi Osnovna škola Silvije Strahimir Kranjčević u sarajevskom naselju Mejtaš mogla biti deložirana, a najviše su u ovom slučaju angažirani roditelji djece koja pohađaju ovu školu.

Još danas tokom dana svoja saopćenja poslali su Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo, koji je pružio podršku roditeljima, te Savez izviđača BiH, kojem će pripasti zgrada nakon eventualne deložacije, a koji je objasnio ko je kriv za ovakvu situaciju.

Tim povodom kontaktirali smo i predsjednicu Vijeća roditelja ove osnovne škole Selmu Haverić, koja nam je kazala nešto više o planovima roditelja ako dođe do deložacije, a o kojima su roditelji sinoć razgovarali na sastanku u školi.

"Roditelji su zbog svih ovih dešavanja zabrinuti i u panici. Mi smo dobili informacije da će se danas sastati premijer KS-a Elmedin Konaković i kantonalni pravobranilac, nakon čega će biti i saopćeno kakva pravna rješenja može ponuditi pravobranilac u ovom slučaju", kazala je Haverić u izjavi Radiosarajevo.ba.

Ona je dodala i to kako će roditelji sve vrijeme čekati pravno rješenje ovog problema i kako se nadaju da uopće neće doći do deložacije, te da neće biti problema za njih i njihovu djecu. No, ako dođe do takvog raspleta situacije, roditelji najavljuju radikalne mjere.

"Čekamo da vidimo da li će se nešto pravnim putem riješiti u ovom slučaju, a ako se takvo nešto ne desi, pojedini roditelji su predložili mjere građanskog neposluha, to jeste da izađemo na ulice, što je vrlo moguće. Izuzetno nam je drago da smo dobili podršku roditelja svih učenika iz Kantona Sarajevo, a podršku su nam obećala i brojna fizička lica koja su ogorčena ovakvom situacijom", zaključila je Haverić svoju izjavu za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije