Slučaj OŠ Silvije S. Kranjčević: Sindikat ima poruku za resornog ministra

Fena
Slučaj OŠ Silvije S. Kranjčević: Sindikat ima poruku za resornog ministra
Općina Centar / OŠ Silvije Strahimir Kranjčević
U skladu s dešavanjima u Osnovnoj školi Silvije Strahimir Kranjčević u Sarajevu prethodnih dana, javnosti se obratio i Samostalni sindikat obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo, pruživši podršku zaposlenicima, roditeljima i učenicima ove škole.

"Iznenađuje inertan odnos Ministarstva i resornog ministra koji su, očito neblagovremenim djelovanje, doveli školu u situaciju da su joj ugrožene osnovne funkcije, a učenike, roditelje i zaposlenike u stanje frustriranosti i zebnje za status škole", navodi se u saopćenju sindikata, koji se nada da će problem, s kojim se ova škola suočava posljednjih nekoliko godina, biti uskoro riješen na najbolji mogući način.

U SSOOiO KS-a ističu da su i ranije ukazivali na štetnost racionalizacije i posljedica koje će proizvesti takve aktivnosti koje se provode protiv interesa učenika, roditelja i zaposlenika u osnovnom obrazovanju, a čije se negativnosti svakodnevno osjećaju.

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo također, podržava inicijativu i prijedlog novoizabranog načelnika Općine Centar, Nedžada Ajnadžića, koji je odmah reagirao i ponudio jedino realno rješenje te načelnika pozivaju da poduzme hitne aktivnosti na implementaciji ponuđenog rješenja.

"Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo poziva resornog ministra Elvira Kazazovića da otkaže planirano putovanje i sve druge aktivnosti kako bi svoju energiju usmjerio na rješavanje slučaja OŠ Silvije Strahimir Kranjčević, kako ne bi došla u pitanje osnovna funkcija i djelatnost škole, a posljedice toga bi snosili nedužni učenici, roditelji i zaposlenici OŠ Silvije Strahimir Kranjčević Sarajevo", zaključuje ovaj sindikat u svom saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije