Općina Centar mogla bi otkupiti objekat OŠ Silvije S. Kranjčević

Radiosarajevo.ba
Općina Centar mogla bi otkupiti objekat OŠ Silvije S. Kranjčević
Općina Centar / OŠ Silvije Strahimir Kranjčević
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić na zahtjev menadžmenta razgovarao je s predstavnicima OŠ Silvije Strahimir Kranjčević, te roditelja i učenika ove škole.

Povod razgovora su najave o deložaciji škole iz objekta u kojem se odvija nastavni proces.

Načelnik Ajnadžić je nakon sastanka naglasio da će se u narednih nekoliko dana prikupiti podaci na osnovu kojih će biti zauzet stav u vezi s ovim problemom.

"Poštujemo odluke suda jer smo i mi legalisti, ali smo istovremeno i na strani obrazovanja, nastavnika, roditelja i 800 učenika ove škole, i u tom kontekstu ćemo tražiti rješenje da se ispoštuju imovinsko-pravni odnosi, a da pri tome osiguramo nastavak obrazovnog procesa. Naš prijedlog je da s Kantonom Sarajevo otkupimo objekat putem prava preče kupovine", istaknuo je Ajnadžić.

Ajnadžić je izrazio uvjerenje da će premijer KS-a, resorni kantonalni ministar i rukovodstvo Skupštine KS-a pronaći racionalno rješenje u korist 800 učenika.

"Apostrofiram da je konačno došlo vrijeme da se poštuje presuda Ustavnog suda FBiH koja nalaže da se predškolsko i osnovno obrazovanje vrati u nadležnost jedinica lokalne samouprave, i mi to jedva čekamo", naglasio je Ajnadžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije