Ajnadžić o davanju stadiona Koševo: Može sve biti gotovo do kraja oktobra

0
Radiosarajevo.ba
Ajnadžić o davanju stadiona Koševo: Može sve biti gotovo do kraja oktobra
Foto: Općina Centar / Sarajevo

Općina Centar će Fudbalskom klubu Sarajevo dostaviti svu relevantnu dokumentaciju u vezi Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“, te uključiti predstavnike ovog kluba u izradu idejnog i glavnog projekta stadiona.

Ovo su usaglašeni zaključci sa prvog sastanka timova za pregovore u vezi davanja na korištenje i upravljanje stadiona Fudbalskom klubu Sarajevo održanog danas u Općini Centar.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je u uvodnom izlaganju izrazio želju da se pregovori, na zadovoljstvo obje strane, okončaju što prije kako bi FK Sarajevo preuzelo upravljanje stadionom.

"Naša želja je da se odluke, koje će biti u obostranom interesu, donesu što prije i da dođemo do prihvatljivog rješenja. Općinsko vijeće je donijelo odluku kojom FK Sarajevo proglašava organizacijom od posebnog interesa za Općinu Centar i time je napravljen značajan korak ka davanju na upravljanje i korištenje stadiona na dugoročnoj osnovi. Želimo da napravimo rješenje koje bi uputili na hitnu sjednicu Općinskog vijeća gdje bi ovo tijelo donijelo odluku i ovlastilo općinskog načelnika da potpiše ugovor o davanju stadiona. Iskreno se nadam da ovaj posao možemo završiti do kraja oktobra", naglasio je Ajnadžić.

Mirza Hadžić, generalni sekretar Fudbalskog kluba Sarajevo je iskazao uvjerenje da će tokom pregovora biti doneseno prihvatljivo rješenje.

"Naš je interes i želimo da stadion bude na raspolaganju FK Sarajevo u mjeri u kojoj i treba da bude. FK Sarajevo je svoje najveće rezultate ostvarilo na Koševu. Sada ponovno evropsku utakmicu igramo u Zenici i nadamo se da je ovo zadnji put da domaću utakmicu igramo van stadiona Koševo", kazao je Hadžić.

Učesnici su se dogovorili da će naredni sastanak timova za pregovore biti održan u narednih deset dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije