Stadion Koševo: Ugrađeni čitači karata - Ajnadžić predstavio nove planove

N. Ka.
Stadion Koševo: Ugrađeni čitači karata - Ajnadžić predstavio nove planove
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Stadion Koševo

Danas je na sarajevskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ ozvaničen završetak radova na ugradnji čitača karata, što je bio projekt vrijedan 385.975,98 KM.

Podsjetimo, Nogometni savez Bosne i Hercegovine je Odlukom izvršnog odbora iz UEFA fonda Lige nacija osigurao 100.000 eura za pomenutu namjenu, a Općina Centar je u budžetu za tu namjenu izdvojila 200.000 KM.

Adnan Džemidžić iz NSBIH kazao je da je ovo nešto što je započeto još prošle godine i trebalo je biti i ranije završeno, ali zbog situacije s pandemijom termini su ipak probijeni.

"Danas svečano otvaramo brojčanike posjetilaca na stadionu Koševo. Nadam se da ćemo nastaviti raditi skupa i da ćemo pomagati sportske kolektive u našoj zemlji", kazao je Džemidžić.

Općina Centar je u protekle tri godine pokrenula niz projekata na ovoj stadionu, a načelnik Općine Nedžad Ajnadžić je najavio i nove.

"Prvenstveno hvala NSBIH na saradnji, nadamo se da će se nastaviti. Želimo uhvatiti korak sa stadionima širom EU. Moramo raditi na tom putu. Mi smo duboko u prvoj fazi. Radimo prilazne ceste i druge stvari. Na korak smo da pristupimo fazi tri. Nadam se da će NSBIH imati senzibiliteta i da će nas pratiti s radovima u budućnosti. U procesu je projekt vrijednosti dva miliona maraka, promijenit ćemo travu, uvesti grijanje, izmijeniti prostor za novinare. U narednom periodu trebao bi se raspisati međunarodni tender za ponudu koja će u potpunosti reinkarnirati lice sporta. Nadamo se da ćemo s ovim biti na listi za odigravanje velikih utakmica. Cilj nam je da budemo na trećoj poziciji, ali i da idemo dalje.

Cilj je da imamo stadion bez atletske staze, staza sa osam traka bit će vani, akva park i sve ostalo što ide sa tim. Drago će nam biti ako neka druga generacija vijećnika i načelnika, nastavi tamo gdje smo mi stali", kazao je načelnik Ajnadžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije